Proteste pe străzile din Uganda: Liderul opoziției a fost arestat

Proteste pe străzile din Uganda: Liderul opoziției a fost arestat
Liderul opoziției din Uganda, Kizza Besigye, a fost arestat, joi, în Kampala în timp ce manifesta pe străzi alături de alți oameni, nemulțumiți de viața prea scumpă, relatează Voa News.  Timp de câteva...

Liderul opoziției din Uganda, Kizza Besigye, a fost arestat, joi, în Kampala în timp ce manifesta pe străzi alături de alți oameni, nemulțumiți de viața prea scumpă, relatează Voa News

Timp de câteva zile, liderul opoziției și alți manifestanți au început să protesteze față de scumpirea prețului petrolului și a alimentelor.

Președintele Ugandei, Yoweri Museveni a declarat că nu a autorizat nicio manifestație, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari.

„Ei nu sunt arestați pentru că merg, ci pentru că protestează. Kizza Besigye trebuie să anunțe dinainte poliția astfel ca noi să organizăm alături de el o manifestație care să decurgă în limite normale”, a arătat ministrul de Interne, Kirunda Kivejinja.

Kizza Besigye a fost arestat de trei ori în ultima perioadă. În urmă cu trei zile, pe 18 aprilie, liderul opoziției a fost reținut în urma unor proteste față de creșterea prețurilor la carburanți.

Pe 16 aprilie președintele Ugandei s-a adresat cetățenilor săi spunându-le că nu au „de ce să se plângă” iar guvernul va împiedica orice manifestație care va fi organizată în zilele următoare.