Proteste violente în SUA. Zeci de persoane au fost rănite în urma ciocnirii susținătorilor lui Donald Trump cu contramanifestanții

Proteste violente în SUA. Zeci de persoane au fost rănite în urma ciocnirii susținătorilor lui Donald Trump cu contramanifestanții

Mai multe persoane au fost rănite, sâmbătă noapte, în timpul unor proteste care au degenerat, în centrul oraşului Washington, SUA.

Ciocnirile s-au produs între susținătoriiilui Donald Trump, care au ieșit în stradăpentru a cere încă un mandat pentru favoritul lorși pentru a denunța,fără dovezi, „fraudă masivă” de la vot care ar fi dus la alegerea lui Joe Biden,și contramanifestanți.

Cel puţin opt persoane au fost spitalizate în stare gravă,dintre care patru înjunghiate și una împușcată, Alte persoane, inclusiv agenţi de poliţie, au suferit răni uşoare, scrie wsj.com.

Aproximativ 23 de persoane au fost reţinute în cursul mitingului.Protestul, organizat în faţa sediului Curţii Supreme de Justiţie din SUA, s-a desfăşurat sub sloganul „Opriţi furturile!”, zonă în care și-au făcut apariția și contramanifestanți după lăsarea întunericului.

Echipa lui Donald Trump contestă în justiţie rezultatele scrutinului prezidenţial în state decisive, denunţând presupuse fraude electorale.


                
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”