Alegeri parlamentare: Social-democrații Adrian Solomon și Irinel Stativă, protagoniștii unui scandal într-un local din Centrul Vechi, candidează la Vaslui. Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu mai apar pe listele PSD

Alegeri parlamentare: Social-democrații Adrian Solomon și Irinel Stativă, protagoniștii unui scandal într-un local din Centrul Vechi, candidează la Vaslui. Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu mai apar pe listele PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 22 octombrie, ora 00.20 – Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații au finalizat toate listele de candidați pentru alegerile parlamentare, atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților.

ȘTIRE INIȚIALĂ

PSD a validat, miercuri, listele de candidați la alegerile parlamentare pentru 14 județe. Nume grele din rândul social-democraților deschid listele candidaturilor din mai multe județe. Este vorba, printre alții, de Robert Cazanciuc, Titus Corlățean sau Eugen Teodorovici. Pe lista de la Vaslui apar și numele lui Adrian Solomon și Irinel Stativă, protagoniștiii unui scandal în luna iulie, atunci când au fost amendați în Centrul Vechi al Capitalei pentru că au intrat într-un local fast-food fără a purta mască de protecție. Pe de altă parte, fostul premier, Viorica Dăncilă și fostul ministru al Internelor Carmen Dan nu mai figurează în rândul candiaților din Teleorman pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

PSD a anunțat candiații la alegerile parlamentare din 14 județe

Potrivit deciziei de miercuri a conducerii social-democrate, Robert Cazanciuc va deschide lista la Senat, în județul Giurgiu, Titus Corlăţean – în Dâmbovița, iar Eugen Teodorovici – în Tulcea.

La București, prima pe lista de la Senat este Gabriela Firea, urmată de profesorul Adrian Streinu-Cercel. Lista cadidaților din Capitală pentru Camera Deputaților este deschisă de medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. Pe listele de la București figurează și numele lui Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, sau Gabriel Mutu, fostul edil de la Sectorul 6.

La Vaslui, lista este deschisă de Eduard Andrei Popică, urmat de Adrian Solomon și Irinel Stativă, actuali parlamentari PSD, care în vara acestui an au făcut scandal într-un fast-food din centrul vechi al Capitalei. Cei doi aleși au fost amendați după ce au refuzat să poarte masca de protecție și au devenit recalcitranți, adresând cuvinte jignitoare agenților.

Vorica Dăncilă și Carmen Dan nu mai figurează pe lista candidaților din Teleorman la alegerile parlamentare

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă și Carmen Dan n-au mai prins un loc pe listele din Teleorman pentru alegerile parlamentare.

De altfel, Viorica Dăncilă susținea recent că fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat la închisoare, ar trage sfori pentru ca ea să nu mai ajungă să candideze la viitorul scrutin legislativ.

Iată, mai jos, listele validate de conducerea PSD pentru cele 14 județe:

Argeş

Senat: Puiu Ovidiu, Stochici Cristina Maria, Enache Valentin

Camera Deputaților: Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Georgescu Nicolae, Mihalcea Remus

Braşov

Senat: Dunca Marius, Toanchina Marius Gheorghe, Henegar Ioana Adriana

Camera Deputaților: Rosaliu Marian Iulian, Predescu Ana Loredana, Patrascu Lucian

Botoşani

Senat: Trufin Lucian, Lupaşcu Costel, Guraliuc Elena Ramona,

Camera Deputaților: Marius Budai, Şlincu Dan Constantin, Pătrăuceanu Constantin Niculai

Ilfov

Senat: Mihai Alfred Laurenţiu, Iordache Viorel, Bolintineanu Gheorghe

Camera Deputaților: Ghiţă Daniel, Burghiu David Alexandru, Coman Ion Tudor

Dâmboviţa

Senat: Titus Corlăţean, Gilia Claudia, Săvoiu Ionuţ

Camera Deputaților: Vulpescu Ioan, Holban Georgeta, Popa Radu Mihai

Giurgiu

Senat: Robert Cazanciuc, Basangiac Constantin, Bălan Cristina

Camera Deputaților: Mina Marian, Dinu Elena, Toma Bogdan

Iaşi

Senat: Popa Maricel, Cojocaru Bogdan, Boişteanu Paul Corneliu, Boca Adrian Florin

Camera Deputaților: Toma Vasilică, Cîtea Vasile, Ostaficiuc Marius Eugen

Ialomiţa

Senat: Ţintă Ştefan, Grigore Emil Cătălin, Toma Nicoleta

Camera Deputaților: Muşoiu Ştefan, Dumitrescu Raluca Georgiana, Patrichi Liviu Daniel

Mureş

Senat: Azamfirei Leonard, Pop Cosmin, Bardoşi Dragoş

Camera Deputaților: Gliga Dumitriţa, Florin Buicu

Sălaj

Senat: Pop Gheorghe, Fort Călin Cristian, Man Dorel Liviu

Camera Deputaților: Neagă Florian Claudiu, Panie Sergiu, Cheşchi Ioan

Teleorman

Senat: Cristescu Ionel Dănuţ, Dumitrescu Mircea, Vişan Iuliana Valentina

Camera Deputaților: Piper Savin Florin, Stancu Paul, Panagoriţ Ioana

Tulcea

Senat: Eugen Teodorovici, Vizauer Lavinia

Camera Deputaților: Furtună Mihaela, Luca Andaluzia, Avram Marian

Vaslui

Senat: Gabriela Creţu, Caragaţă Valeriu

Camera Deputaților: Popică Eduard Andrei, Solomon Adrian, Stativă Irinel Ioan

Vâlcea

Senat: Matei Constantin Bogdan, Mihăilescu Gheorghe

Camera Deputaților: Popa Ştefan Ovidiu, Oteşanu Daniela, Neaţă Eugen

Tags:
Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis