PSD încă face campanie pentru candidatul său din Deveselu. Ion Aliman e mort de aproape două săptămâni

PSD încă face campanie pentru candidatul său din Deveselu. Ion Aliman e mort de aproape două săptămâni

În Deveselu e promovat și acum, chiar în zi de alegeri, candidatul PSD. Asta nu ar fi o noutate, căci abateri de acest fel se întregistrează în mai multe localități din țară. Ciudat aici este că Ion Aliman, candidatul PSD promovat, este… mort. El a decedat pe 17 septembrie, în urma unei infecții cu coronavirus.

Ion Aliman, candidat la Primăria Deveselu, susținut de social-democrați și în zi de vot, deși e mort de aproape două săptămâni

”Adevărul” notează că fotografii cu Aliman sunt pe toate maşinile activiştilor PSD care circulă nestingheriţi prin comună şi duc alegătorii la cele trei secţii de vot.

S-a mers atât de departe, încât până şi urna mobilă e transportată cu o maşină care poartă fotografia politicianului mort.

„Am semnalat poliţistului şi mi-a spus că e mort. Chiar nu mai ştim ce să facem. Păi, mort-mort, dar e candidat, e pe listă, nu?!“, a declarat Manuel Nică, unul din cei doi candidaţi rămaşi în cursă.

Sâmbătă seară, Lucian Bondrescu, consilier județean din partea PSD, a publicat pe Facebook un mesaj de mobilizare la vot în favoarea lui Aliman. Acesta era mort dej de zile bune.

„Ăsta este ( a fost ), omul aproape perfect. Dacă vreţi să continuati pe acest drum votaţi echipa LUI, ei cunosc cel mai bine la ce nivel a vrut să ducă comuna. Votand, altfel, există toate şansele să distrugeti tot ce a făcut EL în două mandate şi să vă întoarceţi la o administraţie locală care s-a ocupat cum să-şi asigure numai favoruri prin salariile şi primele ce şi le-au asigurat 16 ani inainte de a deveni EL PRIMAR. Acest primar, poartă un nume, ALIMAN ION, asta trebuie votat chiar dacă nu mai este printre voi, cetăţeni ai comunei Deveselu, jud. Olt, pentru că echipa ce a format-o este după chipul şi asemănarea lui. Votaţi ALIMAN ION, dacă a-ţi fost alături de EL, nu îi înşelaţi încrederea. ALIMAN ION, şi după trecerea în rândul celor drepţi ESTE cel mai bun prin ceea ce a lăsat în urmă”, a scris Lucian Bondrescu, pe Facebook.

Ion Aliman (PSD) a murit în urma infectării cu coronavirus

Ion Aliman, candidatul PSD la Primăria Deveselu, a murit pe 17 septembrie după ce, la începutul lunii, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

„Nenorocitul ăsta de microb atacă acolo unde organismul este foarte sensibil, unde găsește să se înfrupte din viața omului, acolo se duce. Complicațiile au apărut, s-au depus eforturi supraomenești pentru a fi adus pe linia de plutire însă, din păcate, nu s-a putut face nimic”, a declarat la acea vreme Nicolae Dobre, viceprimarul din Deveselu, pentru B1 TV.

Edilul a fost inițial internat la la Spitalul Municipal Caracal, apoi, la solicitarea familiei a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012 și candida pentru un al treilea mandat de edil la alegerile locale din 27 septembrie.