Putin anunță dotarea armatei ruse cu un sistem de rachete „ Sarmat – cu cea mai lungă rază de distrugere”

Putin anunță dotarea armatei ruse cu un sistem de rachete „ Sarmat - cu cea mai lungă rază de distrugere”
Foto: Hepta

Liderul de la Kremlin a anunțat despre punerea în funcție a unui nou sistem de rachete, cele intercontinentale Sarmat şi cele antiaeriene S-500. De semenea, el a promis consolidarea armatei cu noi sisteme de armament, menționând că este ”mândru” de acţiunea soldaţilor ruşi în Ucraina, relatează AFP și RBC.

„Suntem mândri că în cursul operaţiunii militare speciale combatanţii noştri acţionează cu curaj, profesionalism, ca adevăraţi eroi”, a spus preşedintele rus.

Discursul său a fost ținut în fața unor tineri absolvenţi ai academiilor militare ruse şi ofiţerilor superiori din armată. În cadrul acestuia, s-a făcut referire și la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a susţinut că „ele vor fi, este sigur, surmontate”.

Armata va fi mai puternică

De asemenea, președintele a subliniat că „în faţa noilor ameninţări şi riscuri, ne vom dezvolta şi consolida în continuare forţele armate”, iar pentru aceasta vor fi puse în dotarea armatei ruse cea mai recentă rachetă intercontinentală concepută de Rusia, racheta Sarmat.

„În plus faţă de armele deja testate pe câmpul de luptă, au sosit primele sisteme antiaeriene S-500, care nu au egal nicăieri în lume”, a mai spus liderul de la Kremlin.

„A fost efectuată testarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale grele Sarmat. Este planificat ca la sfârșitul anului primul astfel de complex să fie în serviciu de luptă”, a spus el, declarând că dotarea trupelor cu noi arme este prioritară acum.

Noua rachetă „Sarmat”

„Sarmat” din departament a fost numit „cea mai puternică rachetă cu cea mai lungă gamă de distrugere a țintelor din lume” și având „caracteristici unice care fac posibilă depășirea în mod fiabil a oricăror sisteme de apărare antirachetă existente și viitoare”. Putin, felicitând armata pentru lansarea reușită, a spus că nu există analogi ai rachetei „în lume și nu va mai fi pentru mult timp”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:20 - Mii de romi la concertul de muzică lăutărească organizat de Partida Romilor Pro-Europa în Capitală. Nicolae Păun: A fost parte a campaniei „Declară-ți Etnia! Asumă-ți identitatea” (FOTO)
11:02 - Rusia își bombardează propriile instalații de pe Insula Șerpilor, după retragere. Explicația unui analist militar britanic
10:55 - Ce a pățit Anca Pandrea că a ajuns de urgență la spital? Cu ce se confruntă actrița în această perioadă
10:53 - Gluma zilei spusă de Ramona Olaru la Neatza cu Răzvan și Dani: ”După weekend-ul ăsta cald trebuie să mă cumințesc…”
10:44 - Accident grav în județul Mureș: 6 victime după ce un microbuz a intrat frontal într-un cap de pod (VIDEO)
10:39 - Ciucă, bilanț la 7 luni de guvernare: „Am stabilizat criza energetică. Am avut cea mai mare creștere economică în UE, în primul trimestru din 2022” / „Integritatea și transparența”, criterii în evaluarea miniștrilor
10:22 - Danemarca: Atacatorul de 22 ani ani, care a omorât trei oameni într-un centru comercial, a spus victimelor că arma e falsă
10:20 - Fermierii din China își plătesc casele cu pepeni, usturoi și piersici
10:05 - Războiul Rusiei înseamnă pierderi de vieți și costuri uriașe pentru Ucraina. Pagubele se ridică deja la o sumă uriașă / Începe conferința pentru reconstrucția țării
10:02 - Cum se menține Monica Davidescu în formă la 49 de ani. „Am vrut să merg la estetician, dar mi-a fost prea frică”