Vilele și podgoriile pe care le-ar fi primit Vladimir Putin cadou – ajunse în administrarea unei singure organizații

Vilele și podgoriile pe care le-ar fi primit Vladimir Putin cadou - ajunse în administrarea unei singure organizații
Noi informații apărute pe surse susțin că Putin vrea să renunțe la funcția de președinte al Rusiei, dar să rămână conducătorul țării. Sursă foto: Hepta - Mikhail Metzel

Vilele și podgoriile care i-ar fi fost oferite lui Vladimir Putin de prieteni și oligarhi pot fi acum legate de ceea ce pare a fi o rețea informală care deține active în valoare de peste 4,5 miliarde de dolari, relatează The Guardian.

Putin ar fi primit mai multe case de vacanțe de la prieteni

O pistă de documente digitale pare să sugereze că o serie de case de vacanță și alte bunuri care ar fi fost folosite de președintele rus, care, conform înregistrărilor disponibile, aparțin sau au fost deținute de persoane fizice, companii și organizații caritabile separate, sunt legate printr-un nume de domeniu de e-mail comun, LLCInvest.ru.

Timp de aproape două decenii, Putin a fost acuzat că ar fi acumulat în secret o bogăție imensă prin intermediari, sursă foto: captură YT

O analiză a schimburilor de e-mailuri scurse din septembrie anul trecut sugerează, de asemenea, că directorii și administratorii asociați cu unele dintre entitățile separate care dețin și gestionează aceste active au discutat problemele de afaceri zilnice ca și cum ar face parte dintr-o singură organizație. Un expert anticorupție din Rusia, care a solicitat anonimatul, având în vedere situația politică de la Moscova, a declarat pentru The Guardian că descoperirile au ridicat semne de întrebare cu privire la existența unui nivel de „management comun”.

„LLCInvest seamănă cel mai mult cu o cooperativă sau o asociație, în care membrii săi pot face schimb de beneficii și de proprietăți”, a sugerat acesta.
Timp de aproape două decenii, Putin a fost acuzat că ar fi acumulat în secret o bogăție imensă prin intermediari, alimentată de o serie de dezvăluiri în scurgeri de informații precum Pandora Papers despre averile celor mai apropiați oameni de președintele rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe