Putin: Informațiile din mass-media occidentale potrivit cărora raidurile aeriene ruse din Siria au produs victime civile, sunt "atacuri informaționale"

Putin: Informațiile din mass-media occidentale potrivit cărora raidurile aeriene ruse din Siria au produs victime civile, sunt "atacuri informaționale"
Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că informațiile apărute în mass-media occidentale, potrivit cărora în urma raidurilor ruse din Siria ar fi murit civili, sunt „atacuri informaționale”, relatează agenția de presă TASS, citată de Agerpres.

„Alte țări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian”, a precizat șeful statului rus în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că aceste acțiuni au loc „fără o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU și fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităților oficiale siriene”.

„Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) și intenționăm să luptăm tocmai împotriva organizațiilor
teroriste”, a dat asigurări liderul rus.

Și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat, joi, că informația potrivit căreia raidurile aeriene au produs victime printre civili a fost „publicată înainte ca avioanele Rusiei să decoleze”, informație confirmată și de Putin, care a adăugat că sunt pregătiți pentru „astfel de atacuri informaționale”.

Potrivit Coaliţiei Naţionale Siriene, o grupare a opoziţiei, citată de presa străină, raidurile aeriene ruse efectuate în Siria s-au soldat cu cel puțin 36 de morți, toate persoanele fiind civile. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)