Putin l-a felicitat pe Gorbaciov de ziua lui. „Important este să continuaţi să lucraţi din greu”, i-a transmis actualul lider de la Kremlin

Putin l-a felicitat pe Gorbaciov de ziua lui. „Important este să continuaţi să lucraţi din greu”, i-a transmis actualul lider de la Kremlin
FOTO: Hepta- Sputnik

Vladimir Putin l-a felicitat pe Mihail Gorbaciov, cu ocazia împlinirii a 89 de ani, informează TASS.

„Sunteţi considerat, în mod justificat, un politician şi om de stat cu experienţă şi influenţă, precum şi o persoană care a jucat un rol semnificativ în istoria Rusiei şi a lumii.

Important este să continuaţi să lucraţi din greu, acordând o atenţie constantă activităţilor sociale semnificative şi implementând proiecte umanitare cruciale”, a subliniat Putin în mesajul postat cu ocazia zilei de naştere a lui Gorbaciov.

Mihail Gorbaciov este un politician şi om de stat cu o importanță deosebită în istoria Rusiei și a Uniunii Sovietice.

A fost ultimul secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1985-1991). El a primit, de asemenea, Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

Gorbaciov: Putin ar trebui să își schimbe stilul

Relația dintre cei doi nu a fost întotdeauna roz. Putin nu s-a ferit în a-l învinui pe Gorbaciov pentru că ar fi cedat prea ușor Uniunea Sovietică sau că ar nu ar fi luat măsurile necesare împotrivirii expansiunii NATO.

În 2014, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a denunțat legislația asupritoare din Rusia drept „atac la drepturile cetățenilor”.

Într-un interviu pentru corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg, Gorbaciov i-a cerut președintelui Putin „să nu se teamă de propriul popor”.

„De fapt, l-am sprijinit pe Putin în timpul primului său mandat de președinte, dar apoi relațiile dintre noi s-au acrit.”

„Nu totul merge bine. Cred că ar trebui să-și schimbe stilul și să facă ajustări la regim”, a explicat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe