Putin și Berlusconi, vizită în Crimeea: Au adus un omagiu soldaților italieni morți în război și au vizitat vinăriile de la Massandra (FOTO)

Putin și Berlusconi, vizită în Crimeea: Au adus un omagiu soldaților italieni morți în război și au vizitat vinăriile de la Massandra (FOTO)
Foto: kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin și fostul premier italian, Silvio Berlusconi, s-au întâlnit în Crimeea pentru a aduce un omagiu soldaților italieni care au murit în războiul Crimeii, informează Agerpres, citând AFP și Reuters.

Cei doi au depus flori la monumentul soldaților căzuți pe front la sfârșitul secolului al XIX-lea, eveniment la care au participat și trupe din regatul Sardiniei.

Putin i-a spus fostului premier italian că dorește să cunoască numele tuturor soldaților cazuți pe front pentru a-i inscripționa pe monument.

“Dacă doriți, putem construi aici un parc unde fiecare soldat va avea propria piatră funerară”, i-a transmis liderul de la Kremlin fostului premier italian, arată imaginile difuzate de postul de televiziune rus.

Cu această ocazie, cei doi politicieni au vizitat și vinăriile de la Massandra, unde au degustat un pahar de vin al cunoscutului producător de vin al Crimeii.

Vizita lui Berlusconi ar putea fi considerată o încălcare a sancțiunilor europene împotriva Rusiei, criticate de fostul premier care le consideră o revenire la Războiul Rece.

Înainte de a ajunge la Moscova, oficialul italian a petrecut două zile la malul Mării Negre, la Soci.


Foto: kremlin.hu