Putin și Obama, lideri cu păreri opuse privind o intervenție militară în Siria, s-au întâlnit la debutul summitului G20

Putin și Obama, lideri cu păreri opuse privind o intervenție militară în Siria, s-au întâlnit la debutul summitului G20
Președintele rus Vladimir Putin și-a întâmpinat omologul american, joi, la debutul summitului G20, cu o strângere de mână, cei doi zâmbind apoi ostentativ pentru camerele de fotografiat. Barack Obama a ajuns,...

Președintele rus Vladimir Putin și-a întâmpinat omologul american, joi, la debutul summitului G20, cu o strângere de mână, cei doi zâmbind apoi ostentativ pentru camerele de fotografiat.

Barack Obama a ajuns, joi după-amiază, la Palatul Konstantin, întâlnindu-se imediat cu Putin cu care a schimbat câteva cuvinte. Ulterior, Obama s-a îndreptat spre clădierea în care va avea loc summitul joi și vineri.

Obama va căuta, la G20, cea mai largă susţinere posibilă faţă de operaţiuni militare ca răspuns la atacul chimic sângeros de la 21 august, de comiterea căruia acuză regimul sirian, în timp ce Rusia, gazdă a G20, va afișa o susţinere fermă încă de la începutul războiului din Siria faţă de regimul lui Bashar al-Assad şi va respinge intervenţia militară vrută de către preşedintele american.