Raed Arafat: „Nu au fost probleme speciale la secţiile de vot”

Raed Arafat: „Nu au fost probleme speciale la secţiile de vot”
Foto: gov.ro

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că, până în prezent, nu au fost înregistrate evenimente speciale din punct de vedere medical la secțiile de vot din țară.

Raed Arafat: „Nu au fost probleme speciale la secţiile de vot”

De asemenea, șeful DSU a menționat că echipajele medicale sunt pregătite să intervină, la nevoie.

„Din punct de vedere medical, nu avem informaţii că au fost probleme speciale la secţiile de vot. Există echipaje care sunt pregătite să intervină. Din fericire, nu au fost situaţii care să necesite aşa ceva”, a precizat Raed Arafat la Antena 3.

Șeful DSU: „Nu vei putea vota fără masca de protecție”

Cu o zi înainte de alegerile locale, Arafat a declarat, pentru B1 TV, că persoanele care nu vor să poarte masca de protecție în secțiile de votare nu vor putea vota. În schimb, cei care și-au uitat masca acasă, vor găsi una la secția de votare.

De asemenea, acesta a insistat că riscul de transmitere a coronavirusului în timpul alegerilor locale, ce se vor desfășura pe 27 septembrie, este minim dacă regulile sunt respectate: mască de protecție, distanțare fizică, dezinfectarea mâinilor.

„Dacă se respectă regulile impuse, riscul rămâne minim. Regulile sunt clare: distanțare, mască de la intrare până la ieșire, când stai în rând, trebuie să păstrezi distanța, dezinfecția mâinilor la intrare și la ieșirea din secție, manipularea buletinului de vot de către posesor. Toate aceste reguli sunt făcute să diminueaze riscul la maxim. Arisirea secțiilor de vot periodic…

Dacă nu se respectă regulile, riscul crește.

Îndemnul meu e pentru cei care au vorbit mult împotriva măștii e să înțeleagă că la secția de vot masca e obligatorie. Dreptul lor la vot e respectat, dar așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără să fie masca purtată.

Singura dată când dai masca jos câteva secunde e când te identifică cel din comisie să vadă dacă persoana din cartea de identitate e cea cu masca respectivă. În rest, masca trebuie purtată, trebuie purtată corect, dezinfectarea mâinilor la intrare și la ieșire din secție și vor fi forțele de ordine, vor fi cei care păzesc secțiile de vot, atenți la aceste aspecte. Altfel riscăm viața altora.

Cine a uitat masca va găsi cu siguranță la fața locului o mască să poată intra în secție. Masca e obligatorie pentru votare!”, a declaratRaed Arafat, pentru B1 TV.

Tags: