Ramzan Kadîrov anunță „eliberarea” orașului Severodonețk, deși un lider rus a recunoscut că asaltul durează mai mult decât se anticipase

Ramzan Kadîrov anunță „eliberarea” orașului Severodonețk, deși un lider rus a recunoscut că asaltul durează mai mult decât se anticipase
Sursa Foto: Captura Video

Luni, Ramzan Kadîrov a anunțat pe Telegram că cecenii se plimbă prin centrul orașului Severodonețk pe care l-au „eliberat”. În același timp, acesta a menționat că în regiune nu a fost observat niciun „reprezentant al armatei ucrainene”.

În contradicție cu afirmațiile lui Kadîrov, un lider prorus a declarat că armata lui Putin a preluat doar o treime din Severodonețk, subliniind că asaltul asupra orașului durează mai mult se anticipase.

Varianta lui Kadîrov în contradicție cu cea a liderilor ruși

Kadîrov a declarat că luptătorii ceceni au căutat să captureze „naționaliștiii ucraineni”, însă niciun reprezentant al armatei nu a fost găsit. Acesta a notat că în Severodonețk domnește „pacea și liniștea” și că localnicii își „întâmpină eliberatorii cu brațele deschise”.

„Propaganda ucraineană încearcă prin toate mijloacele disponibile să discrediteze succesele forțelor speciale cecene în eliberarea Severodonețkului. (…) De fapt, orașul Severodonețk se află sub controlul atent al luptătorilor noștri”, anunța luni liderul cecen pe Telegram, potrivit libertatea.ro.

„Fratele Akhmed Saydarkhanov (nr. un comandant cecen) cu luptătorii au mers pe bulevardul central al orașului și împrejurimile acestuia în căutarea a cel puțin unui reprezentant al armatei ucrainene. Din păcate, căutarea nu a avut succes. Chiar și la periferia orașului Severodonețk domnește pacea și liniștea. Oamenii ies treptat în stradă, viața revine la un curs pașnic. Securitatea și pacea sunt asigurate în locurile unde au ajuns forțele aliate. Localnicii, obosiți de opresiunea constantă a naționaliștilor, își întâmpină eliberatorii cu brațele deschise”, a transmis liderul cecen.

Lider prorus: Asaltul asupra orașului Severodonețk durează mai mult decât sperau forțele ruse

Forțele ruse au preluat controlul asupra a aproximativ o treime din orașul ucrainean Severodonețk, dar asaltul lor a durat mai mult decât sperau inițial, a declarat un lider separatist susținut de Moscova, citat într-un raport al agenției de presă TASS.

„Putem spune deja că o treime din Severodonețk este deja sub controlul nostru”, a declarat Leonid Pasechnik, liderul Republicii Populare Lugansk, într-un raport din 31 mai dimineață.

Pasechnik a declarat agenției de presă de stat rusă că luptele au loc în oraș, dar forțele ruse nu avansează atât de rapid pe cât s-ar fi putut spera.

„Dar dorim, mai presus de toate, să menținem infrastructura orașului”, a spus el.

Înaintarea trupelor ruse a fost complicată de prezența mai multor uzine chimice mari în zona Severodonețk, a informat TASS.

Urmăriți B1TV.ro și pe