Volodimir Zelenski promite că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forțele ruse continuă să facă progrese în regiune

Volodimir Zelenski promite că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forțele ruse continuă să facă progrese în regiune
„În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Ukraine Presidency

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a promis că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forțele ruse a lui Vladimir Putin continuă să facă progrese în regiunea de sud-est, informează CNN.

Zelenski promite că Donbasul va fi „din nou ucrainean”

Volodimir Zelenski a transmis că situația actuală din Donbas este „foarte dificilă”, făcând referire la creșterea puterii forțelor militare a Rusiei în regiune, unde rușii au intensificat atacurile.

„De aceea trebuie să ne creștem apărarea, să ne creștem rezistența, iar Donbasul va fi din nou ucrainean. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferința și ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraș, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală”, a subliniat președintele ucrainean.

De asemenea, departamentul de Apărare al SUA a susținut vineri în timpul unei conferințe de presă că Rusia continuă să obțină „câștiguri” în Donbas.

Ucraina continuă să facă apel la partenerii internaționali, inclusiv Marea Britanie, să îi furnizeze sisteme de lansatoare multiple de rachete pentru a contracara ofensiva rusă.

Cu toate că a recunoscut cererea Ucrainei, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a subliniat în timpul briefing-ului de vineri că „deciziile … nu au fost încă luate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe