Raport: Apa va fi arma viitorului. Rezervele scăzute vor duce la conflicte interstatale, inclusiv la acte de terorism

Raport: Apa va fi arma viitorului. Rezervele scăzute vor duce la conflicte interstatale, inclusiv la acte de terorism

În curând conflictele mondiale nu vor porni de la petrol ci de la apă. Din cauza rezervelor din ce în ce mai scăzute de apă potabilă, a secetelor și chiar a inundațiilor, serviciile secrete americane susțin că este din ce în ce mai posibil ca apa să fie folosită ca o armă într-un război – un stat refuzându-i altuia accesul la apă. Toate acestea sunt detaliate într-un raport făcut public duminică și citat de Washington Post.

De asemenea, teroriștii ar putea lua în vizor infrastructura care implică apa, tocmai pentru că sunt mereu în căutare de ”structuri vizibile pentru atacurile lor”. Estimarea se bazează atât pe politicile privind administrarea apei cât și pe trenduri și proiecții referitoare la schimbările climatice.

Avertismentul vine de la un serviciu american de spionaj privind siguranța națională (National Intelligence Estimate), care a declasificat aceste informații, relatează Newser.com. În raport nu sunt lansate avertismente clare în privința unor conflicte punctuale, însă acesta vorbește despre anumite ”bazine importante și strategice de apă” unde ar putea izbucni conflicte inter-statale legate de apă – Nil, Tigru, Eufrat și Indus. Serviciile de spionaj americane nu se așteaptă la ”conflicte legate de apă” în următorii zece ani, dar după această perioadă există o probabilitate din ce în ce mai ridicată să aibă loc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește
16:23 - Silviu Coșa (PNL): Ceea ce contează este programul de guvernare, astfel încât să reușim să redăm încredere românilor în partidele politice și în politicieni. La fel de mult contează să fie o echipă de guvernare puternică (VIDEO)
16:22 - Claudiu Manta (PSD): „Nu a fost o discuție și nu cred că este foarte important numele celui sau celei care va fi prim-ministru sau ministru” (VIDEO)
16:08 - Iulian Fota: Noi încă suntem într-o criză majoră de securitate națională, dar partidele noastre nu pun acest lucru în centrul preocupărilor lor. Platforma asta proeuropeană nu gândește ca un european (VIDEO)
16:08 - Cântăreața Dana Coteanu va rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri. Sentința nu este definitivă
16:02 - Vlad Gheorghe, despre „10 august”: Dosarul „mineriadei” generației noastre se îndreaptă mult mai repede către prescripție decât dosarul original al Mineriadei. O să ajungă pe masa CEDO (VIDEO)
16:00 - Noile tendințe în designul mânerelor de mobilă