Războiul din Ucraina face victime și în Marea Neagră. „Sunt arși de fosfor”

Războiul din Ucraina face victime și în Marea Neagră. „Sunt arși de fosfor”
Mii de delfini ucisi de sonarele rusesti Sursă foto: Hepta - Zuma Press / PPI

Biologii bulgari au anunțat că mai mulți delfini au suferit arsuri grave din cauza exploziilor din Marea Neagră, ca urmare a războiului care  are loc aproape de granița României.

Specialiștii au observat mai multe mamifere marine care aveau plăgi arse provocate de exploziile unor bombe. Acestea au fost văzute la vărsarea râului Ropotamo în mare. Cel mai probabil  au fost aduse de curenți.

Delfini cu plăgi arse în Bulgaria

Doi biologi din Bulgaria au descoperit mai multe cetacee în sudul Bulgariei care păreau că au plăgi în urma exploziilor din Marea Neagră.

Biologii consideră că de mai bine de o săptămână nu s-au putut hrăni. Delfinii nu se puteau orienta, și erau slăbiți.

Biologul Răzvan Popescu a povestit că „Din păcate, niciunul dintre cetacee, care probabil nu s-a hrănit în ultimele zile, peste 10 estimăm, având în vedere grosime țesutului adipos, nu au șanse de supraviețuire. Toate leziunile externe și interne sunt în timp incompatibile cu viața. Din păcate este unul din rezultatele războiului aflat în desfășurare în momentul de față”, pe pagina de  Facebook.

Acesta a primit de la biologii bulgari Atanas Rusev și Kosta Atanasov alerta privind delfinii răniți.

„Arsurile acelor exemplare care prezintă această categorie de plăgi sunt produse de fosfor”

Din cauza acțiunilor militare care au loc în larg, specialiștii anunță că delfinii din Marea Neagră se află într-un pericol real.

„Bănuim, fără a avea certitudinea, că arsurile acelor exemplare care prezintă această categorie de plăgi sunt produse de fosfor, având în vedere că extinderea lor dacă s-ar fi produs printr-o flacără a unei deflagrații clasice nu le-ar mai fi permis viața acestor cetacee”, a mai spus Răzvan Popescu-Mirceni, conform Hotnews.ro

În urmă cu două săptămâni, biologii din Turcia au remarcat o creștere a numărului de delfini morți în Marea Neagră, iar cauza ar putea fi atacurile din războiul din Ucraina, conform The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene