Războiul PSD vs PSD, în presa internațională: Jurnaliștii străini vorbesc despre posibilele efecte ale crizei politice din România (VIDEO)

Războiul PSD vs PSD, în presa internațională: Jurnaliștii străini vorbesc despre posibilele efecte ale crizei politice din România (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva propriului guvern s-a aflat printre subiectele cele mai dezbătute şi în presa internaţională. Ziarele străine au tratat pe larg acest demers istoric, au vorbit despre posibilele efecte ale acesteia şi au reamintit motivele conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, informează B1 TV.

Într-un moment în care sunt tensiuni uriaşe şi în Parlamentul din Regatul Unit, jurnaliştii de la BBC au scris despre modul în care premierul român a fost demis într-o revoltă a pesediștilor. Britanicii susţin că Grindeanu a fost îndepărtat cu forţa de la putere după numai şase luni, chiar de propriul partid. BBC aminteşte astfel de conflictul cu liderul partidului şi motivele care au dus la aceste neînţelegeri, de la imposibilitatea lui Dragnea de a ocupa funcţia, la relaxarea măsurilor menite să combată corupţia.

Războiul PSD vs PSD, în presa internațională: Jurnaliștii străini vorbesc despre posibilele efecte ale crizei politice din România

#DIRECT_ONE_uoip6h#

Britanicii se întreabă ce efecte va avea această înlăturare pentru economia românească, care deşi se confruntă cu probleme, continuă să prezinte cea mai mare creşte din cadrul Uniunii Europene, 5,6%.

Francezii de la Liberation scriu despre mişcarea stângii de a-l demite pe propriul premier şi subliniază problemele cu care se confruntă această formaţiune politică care a câştigat detaşat alegerile.

Jurnaliştii din Hexagon amintesc de problemele pe care le au partidele de stânga şi în propria ţară şi vorbesc despre efectele pe care le va avea asupra viitorului PSD această moţiune. Publicaţia menţionează şi conflictul privind OUG 13 şi tentativa disperată a lui Dragnea de a modifica codul penal pentru a scăpa de mâna justiţiei.

Agenţia Associated Press tratează acest conflict ca pe unul personal dintre Dragnea şi Grindeanu şi vorbeşte despre acuzaţiile aduse de ambele părţi. Iar cei de la Reuters susţin că rezultatul votului din Parlament nu a fost deloc unul surprinzător, iar Grindeanu a fost dat jos, "aşa cum era de aşteptat".

The Guardian şi Wall Streat Journal vorbesc despre o continuare a crizei în urma prăbuşirii guvernului şi cele șase luni tulburătoare de când Executivul s-a aflat în funcţie. France 24 sublinează că stânga românească a votat să scufunde propriul guvern după o ceartă internă pe putere, în timp ce Bloomberg si Deutsche Welle remarcă, la rândul lor, că premierul român a fost îndepărtat de propriul partid în votul acestei moţiuni.

Şi Euronews tratează pe larg subiectul şi ruptura din Partidul Social Democrat. Canalul de ştiri prezintă rezultatele votului din Parlament şi amintește de disputele pe tema luptei împotriva corupţiei. Subiectul îndepărtării lui Grindeanu de la putere nu a fost ratat nici de către agenţiile Xinhua, Novinite sau Anadolu, care se întreabă care va fi viitorul României după acest vot.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)