Reacția lui Donald Trump, după acuzația de tentativă de lovitură de stat: „O parodie de justiție!”

Reacția lui Donald Trump, după acuzația de tentativă de lovitură de stat: O parodie de justiție!
Donald Trump// Sursa Foto: Hepta

Donald  Trump a a ripostat luni, acuzând „o parodie de justiţie”, după constituirea comisiei parlamentare majoritar democrată care îl acuză de „tentativă de lovitură de stat”.

Acuzațiile lansate de Donald Trump

„Această comedie (…) este o încercare cinică de a distrage atenţia publicului de la adevăr (…), şi anume că americanii au venit masiv la Washington la 6 ianuarie 2021 cu scopul de a-şi trage aleşii la răspundere pentru semnele evidente de activitate criminală în cursul alegerilor”, a scris Trump într-un comunicat.

Aşa-numita comisie „6 ianuarie”, formată din şapte democraţi şi doi republicani, anchetează de aproape un an pentru a face lumină asupra responsabilităţii miliardarului republican în atacul partizanilor săi împotriva Congresului american.

În două audieri publice, aleşii au încercat succesiv să demonstreze că Donald Trump a fost în centrul unei „tentative de lovitură de stat”, „încurajându-şi” partizanii să ia cu asalt sediul Congresului, şi că el a continuat să-şi împrăştie „minciunile” chiar şi după ce cei mai apropiaţi consilieri i-au spus că a pierdut în faţa lui Joe Biden.

Fostul președinte american Donald Trump reușește în continuare să domine prima pagină a publicațiilor politice din State, la aproape un an și jumătate de când a părăsit Casa Albă, relatează CNN.

CNN: Donald Trump, mai popular după atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021

Comisia de anchetă din Camera Reprezentanților care cercetează atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie a avut săptămâna trecută o primă dezbatere în prime-time, însă nu toată lumea îi împărtășește poziția.

Majoritatea americanilor (55%) consideră astăzi că Donald Trump fie nu a fost, fie a fost doar parțial responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie 2021, în creștere cu opt procente față de datele înregistrate acum un an și jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe