Rusia, după ce SUA au amenințat Siria: Rachetele ar trebui să zboare spre teroriști

Rusia, după ce SUA au amenințat Siria: Rachetele ar trebui să zboare spre teroriști

Rusia a susținut că „rachetele inteligente” ar trebui să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului, după ce SUA auamenințat că va ataca Siria din cauza presupusului atac chimic care a avut loc în weekend într-o localitate din Ghouta de Est.

„Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, care de câţiva ani luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”, a scris purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Maria Zaharova a precizat că un atac cu rachete din partea SUA asupra Siriei ar putea distruge dovezile din incidentul legat de „aşa-zisa utilizare de arme chimice în Ghouta de Est”.

„Dar inspectorii din partea Organizaţiei pentru Interzicerea de Arme Chimice (OIAC) au fost preveniţi că acum rachetele inteligente vor distruge toate dovezile utilizării de arme chimice la sol? Sau întregul scenariu constă tocmai în a şterge rapid urmele provocării cu lovituri de rachete inteligente, astfel ca inspectorii internaţionali să nu mai aibă ce găsi ca dovezi?”, a explicat Zaharova.