Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria

Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria
Foto: dailystar.com.lb

Rebelii sirieni au lansat aproximativ 1.000 de rachete, obuze de mortieră şi proiectile artizanale spre două localităţi asediate din provincia Idlib, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Potrivit sursei precizate, există rapoarte privind morţi şi răniţi în atacurile care au vizat localităţile Fuaa şi Kafraya.

Fuaa şi Kafraya se numără printre ultimele avanposturi în provincia de nord-vest Idlib, cele mai multe dintre acestea fiind capturate de o alianţă care include aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra. Alianţa, cunoscută sub numele de Armata de Cucerire, a lansat un atac împotriva localităţilor pe data de 15 iulie, transmiţând că era vorba de represalii în faţa unui regim ofensiv în oraşul Zabadani, ultimul bastion deţinut de rebeli de-a lungul graniţei dintre Siria şi Liban.

Aproximativ 240.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul conflictului cu demonstrații anti – guvernamentale din martie 2011.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)