CORONAVIRUS | Nou record de îmbolnăviri în Republica Moldova: Peste 450 de cazuri în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Nou record de îmbolnăviri în Republica Moldova: Peste 450 de cazuri în ultimele 24 de ore

Situația se agavează în Republica Moldova unde, miercuri, a fost înregistrat un nou record de persoane testate pozitiv pentru coronavirus, respectiv 478 de cazuri, bilanțul total urcând, astfel, la 12.732 de oameni infectați.

Datele au fost prezentate de responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după prelevarea a 1.943 de probe.

Totodată, miercuri, au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2 și 37 de angajați în domeniul sănătății. Mai exact, 14 medici, 19 asistenți medicali și 4 oameni care lucrează ca personal auxliar au fost testați pozitiv, scrie agora.md.

Potrivit raportului prezentat de autorități, până în prezent, 7.077 de persoane au fost vindecate, iar 433 s-au stins din viață din cauza Covid-19.

Mai mulți preoți din Republica Moldova, infectați cu SARS-CoV-2

Zece preoți din Republica Moldova au fost depistați cu infecție cu coronavirus, dintre care doi s-au stins din viață.

Sâmbătă, Mitropolia Moldovei a anunțat că protoiereul Ioan Bîrlădeanu, clericul bisericii „Minunea Sfântului Arhangel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de peste Prut a anunțat, potrivit Ziarul de Gardă, luni dimineață, decesul unui bărbat de 57 de ani, din raionul Florești, internat la spitalul raional încă din 13 iunie, iar acesta mai suferea de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III și boală cronică renală.

Pandemia de coronavirus, scăpată de sub control în Republica Moldova

Pandemia de Covid-19, care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019 și s-a extins rapid pe întreg mapamondul, pare să fi scăpat de sub control în Republica Moldova.

Sâmbătă, președintele Republicii Moldova, Ignor Dodon, a decis să implice Armata în lupta cu epidemia de coronavirus. Acesta va supraveghea la buna respectare a măsurilor privind limitarea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2.

„Avînd în vedere evoluția și tendința situației epidemiologice legate de infecția cu COVID-19 în țară, dînd curs solicitării Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, am semnat un decret prin care am dispus implicarea Armatei Naționale în acordarea sprijinului necesar autorităților din domeniul ordinii publice în acțiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspîndirii infecției”, a scris Igor Dodon, atunci, pe Facebook.

Reamintim că, președintele Republicii Moldova a semnat un decret similar și pe 24 martie. Preciza atunci că armata poate fi implicată în diferite modalități, de la punerea la dispoziție a unor unități spitalicești ale Ministerului Apărării, până la desfășurarea patrulelor în locuri publice, pentru a asigura respectarea măsurilor de prevenție.

România a ajutat Republica Moldova în lupta cu pandemia

În luna mai, România a acordat Republicii Moldova un sprijin constând în echipamente medicale: 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80 000 litri de alcool sanitar.

De asemenea, mai multe cadre medicale au plecat la Chișinău pentru a lucra, vreme de 15 zile, în spitale de acolo, iar la revenirea acasă, șapte dintre ele au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Ultima oră