Record de infectări cu COVID-19 în Cehia. Peste 8.300 de cazuri în 24 de ore

Record de infectări cu COVID-19 în Cehia. Peste 8.300 de cazuri în 24 de ore
FOTO: Pixabay.com

Republica Cehă a anunțat un nou record al numărului de noi cazuri de infecții cu COVID-19, 8.325 de persoane în 24 de ore.

Peste 8.300 de cazuri de coronavirus în Cehia, în ultimele 24 de ore

Țara cu 10.7 milioane de locuitori a înregistrat o creștere de cinci ori a numărului zilnic de cazuri, din septembrie și până acum, scrie Reuters.

În total, de la izbucnirea pandemie, Cehia a confirmat 129.747 de cazuri de SARS-CoV-2, din care 59.901 sunt pacienți vindecați.

Și numărul deceselor a crescut la 1.106 de la 696, câte erau anunțate la 1 octombrie.

Astfel, Cehia a fost declarată țara cu cea mai rapidă creștere a rateide infectare cu COVID-19 din Europa.

Guvernul ceh a impus noi restricții

Cehiise luptă să limiteze răspândirea virusului, fără a mai impune carantina generală, chiar dacă situația este mai gravă decât la începutul anului.

Guvernul a introdus deja reguli mai stricte în privinţa purtării măştilor şi a limitat orarul de funcţionare a barurilor, precum şi numărul de persoane ce pot sta la o masă în restaurante. De luni sunt interzise timp de două săptămâni spectacolele muzicale.

Deocamdată suntsuficiente paturi disponibile în spitale, dar creșterea continuăa cazurilor ar putea necesita reorganizarea asistenţei medicale şi amânarea procedurilor neurgente.

Mai mult, începând de miercuri, restaurantele și cluburuile se vor închide și se va interzice consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, informează france24.com.

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în stațiile de autobuz.

Decizia vine după cecinematografele, muzeele, grădinile zoologice și sălile de fitness au fost închise deja.

Și școlile vor rămâne închise în Cehia până la data de 2 noiembrie, cu excepția unităților de învățământ unde studiază copiii personalului medical.

Amintim, la începutul lunii octombrie, în Cehia a fost instituită din nou starea de urgență.

Guvernul condus de premierulAndrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative”a numărului de infectări cu noulcoronavirus. În aceste condiții, Executivul are posibilitatea să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită pe teritoriul Cehiei de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele țării vor rămâne deschise.

Tags: