Record de noi cazuri COVID în China. Cel mai mare bilanț din ultimii doi ani

Record de noi cazuri COVID în China. Cel mai mare bilanț din ultimii doi ani
Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Liau Chung-ren

China a raportat, marți, 5.280 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr din februarie 2020 până în prezent. Se menține astfel trendul de creștere, pe fondul răspândirii în continuare atât a variantei Delta, cât și variantei Omicron.

Record de cazuri de coronavirus în China

5.280 de cazuri COVID au raportat autoritățile chineze marți, în condițiile în care, potrivit datelor oficiale, țara a înregistrat doar aproximativ 120.000 de contaminări de la începutul pandemiei, dintre care 4.636 soldate cu deces. AFP amintește că ultimul deces din cauza cronavirusului datează oficial de la începutul anului trecut.

Bilanțul a fost agravat de situația din provincia Jilin (nord-est), unde au fost raportate peste 3.000 de infectări.

În ultimele zile, zeci de milioane de chinezi au fost plasați în carantină ca măsură de limitare a răspândirii SARS-CoV-2. Mai multe școli au fost închise, la fel și multe fabrici, inclusiv cea a gigantului taiwanez Foxconn, principalul furnizor al Apple.

Tot mai mulți pacienți COVID și în state europene

Același trend crescător se manifestă și în Europa. Săptămâna trecută a adus un vârf de infectări și spitalizări în Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Elveția și Italia. Asta în contextul în care multe state au ridicat restricțiile anti-COVID.

„Următorul val a început în Europa”, a susținut dr. Eric Topol, fondator și director al Scripps Research Translational Institute, care a și publicat mai multe grafice cu recentele cifre pandemice.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se teme că valul de refugiații declanșat de războiul Rusiei în Ucraina va înrăutăți situația pandemică.

Urmăriți B1TV.ro și pe