Record în California: Peste 2 milioane de acri devastaţi de incendii

Record în California: Peste 2 milioane de acri devastaţi de incendii
Foto: Pixabay

Incendiile sălbatice din California au ars peste două milioane de acri, acesta fiind un record, a declarat luni departamentul de pompieri de stat. Mai mult, un incendiu necontrolat i-a forțat pe mulți rezidenți să-și părăsească casele.

„În ultimii 33 de ani nu am văzut să treacă peste două milioane de acri, până anul acesta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului Forestier și Protecție la Foc (Cal Fire) din California, Lynne Tolmachoff.

Peste 2 milioane de acri devastaţi de incendii. „Nici măcar nu ne-am apropiat de sfârșitul sezonului de incendii”

Lynne Tolmachoff a mai spus că ”acest lucru este cu siguranță unul record și nici măcar nu ne-am apropiat încă de sfârșitul sezonului de incendii”.

Cel puțin șapte persoane au murit ca urmare a incendiilor din acest an și aproximativ 3.800 de structuri au fost deteriorate sau distruse, conform cifrelor Cal Fire.

Ultima dată când numărul de acri arși s-a apropiat de două milioane a fost în 2018, când puțin peste 1,9 milioane de acri (769.000 de hectare) au luat foc.

Peste 14.100 de pompieri s-au luptat cu 24 de incendii diferite începând de luni după-amiază, au declarat pompierii într-un tweet.

Printre aceste flăcări s-a numărat Creek Fire, care a început vineri pe teren abrupt și accidentat, iar până acum s-a extins la 78.790 de acri și nu este ținut sub control, potrivit Cal Fire, scrie France24.

Departamentul a declarat pe Twitter că 976 de angajați luptau împotriva incendiului, care continuase să crească „în condiții extreme”.

Un alt incendiu cu creștere rapidă, Oak Fire, a izbucnit duminică în statul Mendocino și s-a extins deja la 1.000 de acri.

Ordinele de evacuare erau în vigoare în toată sudul Californiei încă de luni după-amiază.

În nordul Californiei, peste 200 de persoane au fost transportate în siguranță în weekend, după ce un incendiu în mișcare rapidă i-a prins în apropierea Mammoth Pool, la nord-est de Fresno. Aceștia au fost salvați de elicoptere militare.

Temperaturile record în weekendul prelungit cu ocazia Zilei Muncii au agravat condițiile de incendiu deja periculoase și au epuizat și mai mult pompierii din California.

California a înregistrat temperaturi care au atins 121 grade Fahrenheit (49 grade Celsius), duminică, în Woodland Hills, un nivel record pentru statul Los Angeles, a declarat Serviciul Național de Meteorologie.

Ultima oră