Record mondial stabilit de un preot rus: Bărbatul a călătorit cu balonul în jurul lumii în doar 11 zile (VIDEO)

Record mondial stabilit de un preot rus: Bărbatul a călătorit cu balonul în jurul lumii în doar 11 zile (VIDEO)
foto: twitter.com

Un preot ortodox rus în vârstă de 64 de ani a reușit să stabilească un record mondial după ce a călătorit în jurul lumii în 11 zile și 6 ore, doar cu ajutorul unui balon cu aer cald, potrivit adevarul.ro.

Preotul Fedor Konyukhov a pornit în călătoria sa din vestul Australiei, unde a mers alături de soția și copiii săi cu o lună înainte, cu scopul de a-și pregăti plecarea.

"Este visul lui de când era copil. Mereu mi-a spus că unul dintre cele mai mari visuri şi unul dintre cele mai dificile este zborul cu balonul cu aer cald", a declarat soția preotului, Arina Konyukhov.

Record mondial stabilit de un preot rus: Bărbatul a călătorit în jurul lumii cu balonul în doar 11 zile

#DIRECT_ONE_88s8rr#

Călătoria rusului a început pe 12 iulie din din Northam, Australia, şi a zburat peste Noua Zeelandă, Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia, Africa de Sud, revenind în Australia, pe 23 iulie, după ce a parcurs circa 33.000 de kilometri.

"Este fantastic, recordul a fost doborât, toată lumea este în siguranţă, totul s-a terminat cu bine", a declarat și John Wallington, coordonatorul de zbor al preotului.

Ultima oră
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele