Record negativ de cazuri noi în Ungaria. Totuși, numărul spitalizărilor a rămas deocamdată la un nivel relativ mic

Record negativ de cazuri noi în Ungaria. Totuși, numărul spitalizărilor a rămas deocamdată la un nivel relativ mic
Foto simbol: Pixabay

Bilanțul cazurilor noi de infecție cu SARS-CoV-2 a bifat un nou record negativ în Ungaria, miercuri, când au fost raportate 14.890 de infectări, însă numărul pacienților internați în spital a rămas la un nivel relativ mic.

Ungaria, la un nou record negativ de cazuri noi

Guvernul Viktor Orban spune că varianta Omicron a SARS-CoV-2 „se răspândește puternic”, recomandând populației să se vaccineze anti-COVID-19 cu doza booster.

Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori, a înregistrat peste 40.000 de decese COVID-19 de la debutul pandemiei. La ora actuală, în spitalele ungare sunt internați 2.645 de pacienți bolnavi de infecție cu SARS-CoV-2.

La nivel național sunt în vigoare restricții limitate, iar școlile funcționează normal. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în anumite spații închise și în transportul public, potrivit Reuters preluată de Yahoo! News.

Săptămâna trecută, guvernul Viktor Orban a anunțat că vaccinarea cu a patra doză va fi disponibilă pentru doritori, după ce aceștia se vor consulta cu medicul.

„Dacă au trecut măcar patru luni de când o persoană s-a vaccinat cu a treia doză și aceasta simte că are nevoie de o a patra doză, o poate primi; și dacă au trecut șase luni, recomandăm să o primească”, a declarat premierul Viktor Orban, vineri, la postul public de radio ungar.

Peste șase milioane de persoane au fost vaccinate măcar două doze în Ungaria, iar 3,43 milioane au primit-o chiar și pe a treia, însă chiar și așa campania ungară de vaccinare este în urma celor din vestul Europei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori