Regatul Unit îi cere Franței să primească înapoi migranții ilegali ce trec Canalul Mânecii / Ca răspuns, Londra este exclusă de la o reuniune internațională

Regatul Unit îi cere Franței să primească înapoi migranții ilegali ce trec Canalul Mânecii / Ca răspuns, Londra este exclusă de la o reuniune internațională
. Regatul Unit renunță la vizele „de aur” pe fondul îngrijorărilor legate de banii ruși ilegali Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Leal-Olivas

Prin intermediul unei scrisori publice, premierul britanic, Boris Johnson, i-a cerut președintelui Franței, Emmanuel Macron, să primească înapoi migranții ilegali ce trec Canalul Mânecii, la o zi după naufragiul din Canalul Mânecii soldat cu 27 de morți, conform AFP.

Legături mai slabe între Marea Britanie și Franța

„Eu propun să implementăm un acord bilateral de readmisie, pentru a permite întoarcerea tuturor migranţilor ilegali care traversează Canalul Mânecii”, scrie liderul britanic în această scrisoare pe care a postat-o pe Twitter.

În această scrisoare, Boris Johnson a scris că „UE a încheiat acorduri de readmisie cu ţări ca Belarus şi Federaţia rusă”, iar ca răspuns, acesta își exprimă ”speranţa ca un astfel de acord să fie încheiat rapid şi cu Regatul Unit”.

„Această măsură ar avea un efect imediat şi ar reduce în mod considerabil – chiar ar opri – traversările, salvând astfel vieţi şi rupând în mod fundamental modelul economic al gangurilor criminale”, a declarat şeful Guvernului britanic.

Scrisoarea lui Johnson este scrisă în contextul în care Regatul Unit și Franța încearcă să-și reducă dezacordurile și să-și îmbunătățească relațiile. Aceste măsuri au fost luate în urma unui naufragiu din Canalul Mânecii care s-a soldat cu 27 de morți.

În urma naufragiului, au decedat 17 bărbaţi, 7 femei şi trei tineri, iar, din fericire, 2 migranţi au supravieţuit.

Scrisoarea este „sărmană”

„Noi considerăm scrisoarea publicată de către premierul britanic (Boris Johnson) drept inadmisibilă şi contrară discuţiilor noastre între omologi. În consecinţă, Priti Patel nu mai este invitată duminică la o reuniune interministerială, care este menţinută ca format, între Franţa, Belgia, Olanda, Germania şi Comisia Europeană”, conform unui apropiat a lui Darmanin.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a respins dur scrisoarea lui Johnson, considerând că este: „sărmană pe fond pentru că nu respectă deloc munca depusă de către grănicerii noştri, poliţiştii noştri, jandarmii noştri, salvamarii noştri (…). Pe fond, ea propune acest acord de «mutare». Nu este evident de ce avem nevoie pentru a soluţiona această problemă (…). Ne-am săturat de discursul dublu şi de externalizarea problemelor”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”