Regele cocainei din Bulgaria, condamnat la zece ani şi şase luni de închisoare

Regele cocainei din Bulgaria, condamnat la zece ani şi şase luni de închisoare

Evelin Banev, cetățean de origine bulgară, supranumit regele cocainei din Bulgaria, a fost condamnat definitiv în lipsă. Decizia a fost luată miercuri de către Curtea de Apel București, după ce, în 2012, acesta a introdus în România 51 de kilograme de cocaină în scopul comercializării.

Banev a fost condamnat în lipsă în 25 mai 2016 de Tribunalul București, la 14 ani de închisoare pentru trafic ilicit internațional de droguri de mare risc. Bulgarul a contestat sentința dată de magistrații Tribunalului București la Curtea de Apel.

Pe lângă condamnarea la 14 ani de închisoare, lui Banev i s-a interzis să se afle pe teritoriul României după ispăşirea pedepsei.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Evelin Banev, alături de un complice, Radoslav Georgiev Atanasov, în iunie 2014, pentru că ar fi introdus pe teritoriul României, în cursul lunii aprilie 2012, cantitatea de 51,058 kilograme de cocaină, în vederea vânzării. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi, potrivit anchetatorilor, informează Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe