Regina Elisabeta a II-a a promulgat acordul privind Brexit-ul

Regina Elisabeta a II-a a promulgat acordul privind Brexit-ul
Foto: Hepta.ro

Regina Elisabeta a II-a a promulgat proiectul pentru implementarea acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, acesta devenind astfel lege.

Liderul Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg, a anunțat, joi, pe Twitter, că Suverana şi-a dat joi consimţământul regal.

În următoarele zile, premierul Boris Johnson ar trebui să semneze oficial acordul de retragere.

Ulterior, după adoptarea sa definitivă în Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat și de Parlamentul European înaintea datei de 31 ianuarie, atunci când Marea Britanie ar urma să iasă din blocul comunitar.Cel mai probabil, acesta va fi ratificat de Legislativul european la 29 ianuarie.

Marea Britanie va aplica reglementările europene și în perioada de tranziție post-Brexit, care se va încheia la 31 decembrie 2020.

Ultima oră
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”