Republica Moldova îşi recheamă ambasadorul din SUA pentru ‘consultări’. Care ar fi motivul real (FOTO)

Republica Moldova îşi recheamă ambasadorul din SUA pentru 'consultări'. Care ar fi motivul real (FOTO)
Sursă foto: hepta.ro

Guvernul condus de Maia Sanda l-a rechemat pe ambasadorul Republicii Moldova din Statele Unite pentru „consultări”, se aratăîntr-o postare de pe Facebook, de miercuri, a blocului electoral ACUM, condusde Maia Sandu.

„Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a rechemat-o pe dna Cristina Bălan, Ambasador în Statele Unite ale Americii, la Chișinău, pentru consultări. Prezența dumneaei este solicitată la Chișinău pentru vineri, 14 iunie 2019”, se arată în postare.

Decizia guvernului condus de Maia Sandu a venit în aceeaşi zi în care președintele pro-rus alRepublicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA.

Foto: Cristina Bălan, încă Ambasador al Rep. Moldova în Statele Unite

„Dl Ministru Nicu Popescu mai menționează: Țin să informez opinia publică despre faptul că printr-un ordin pe care l-am semnat astăzi Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, dna Cristina Bălan, a fost rechemată la Chișinău pentru consultări”, se mai aratăîn ordinul ministrului.

Întâmplător însă, Cristina Balan a fost şivicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc.

„De asemenea, am informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele ei, menționând că din acest moment orice demersuri întreprinse de către dna Ambasador Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”, se adaugă în ordinul ministrului de Externe moldovean.

Foto: Ordinul de rechemare semnat de ministrul de Externe al Rep. Moldova (sursă foto: Facebook / ACUM)

Postarea originală de pe Facebook a blocului electoral ACUM