Republica Moldova: Liderii partidelor din coaliție susțin menținerea alianței guvernamentale, în ciuda reținerii lui Vlad Filat

Republica Moldova: Liderii partidelor din coaliție susțin menținerea alianței guvernamentale, în ciuda reținerii lui Vlad Filat
Foto: gov.md

Liderii coaliţiei guvernamentale din Republica Moldova au anunţat că Alianţa pentru Integrare Europeană va conduce în continuare țara, deși liberalul Vlad Filat a fost reținut joi seară, fiind acuzat de de implicare în fraudele de la Banca de Economii, informează Europa Liberă.

„Chiar dacă se va demonstra sau nu vinovăţia lui Vlad Filat, PLDM nu ar avea motive să iasă din alianţă”, a declarat liderul liberal Mihai Ghimpu. Acesta a precizat și că alianţa nu s-a făcut între trei lideri, ci între trei partide.

Și premierul liberal-democrat Valeriu Streleț a declarat joi ca Executivul să rămâmă în forma actuală.

Același mesaj a venit și din partea liderului Partidului Liberal Democrat, Marian Lupu, care consideră că reținerea lui Filat nu trebuie să pericliteze existenţa alianţei de guvernare.

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a fost reţinut joi în Parlament şi escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, la scurt timp după ce a rămas fără imunitate parlamentară, în urma acuzaţiei de implicare în fraudele de la Banca de Economii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)