Reuniune de urgenţă a ONU pentru a dezbate situaţia de la centrala nucleară Zaporojie

Reuniune de urgenţă a ONU pentru a dezbate situaţia de la centrala nucleară Zaporojie
Oficialul pro-rus, Vladimir Rogov, dezvăluie planurile Moscovei pentru centrala nucleară Zaporojie: „În curând, ucrainenii nu vor mai primi nimic”. Foto: Hepta - Sputnik

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite(ONU) se reuneşte chiar joi, într-o şedinţă de urgenţă, pentru a dezbate situaţia gravă de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, situată în estul Ucrainei.

Evenimentul vine în contextul în care Kievul şi Moscova se acuză reciproc de atacuri în zona vulnerabilă a centralei existând riscul unui dezastru nuclear.

Surse diplomatice din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Securitate ONU, deţinută în în prezent de China, au declarat că reuniunea este programată la sediul Naţiunilor Unite din New York joi după-amiază (joi seară, ora României), conform France-Presse.

Alte voci declară că reuniunea ar fi fost solicitată de Rusia

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) a cerut Rusiei să predea controlul asupra centralelor nucleare din Ucraina, avertizând asupra riscurilor unor incidente militare ce ar risca securitatea internaţională.

Au fost îndemnate toate ţările să susţină inspecţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de câteva zile de efectuarea unor bombardamente în apropierea Centralei nucleare Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei, aceasta fiind ocupată, din martie, de armata rusă de ocupaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene