Reuters: Parlamentul român își sporește imunitate, fapt care ar putea deranja Comisia Europeană

Reuters: Parlamentul român își sporește imunitate, fapt care ar putea deranja Comisia Europeană
România face în continuare eforturi ezitante în combaterea corupţiei. Este concluzia pe care au tras-o jurnaliştii de la Reuters, la scurt timp după ce parlamentarii români şi-au votat singuri creşterea...

România face în continuare eforturi ezitante în combaterea corupţiei. Este concluzia pe care au tras-o jurnaliştii de la Reuters, la scurt timp după ce parlamentarii români şi-au votat singuri creşterea imunităţii.

Parlamentarii din România au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea întăririi imunităţii lor în faţa justiţiei, o decizie care ar putea deranja Comisia Europeană, exasperată deja de eforturile ezitante ale României în combaterea corupţiei la nivel înalt. Membrii Parlamentului au aprobat o lege care le reglementează activitatea, reducând sumele alocate pentru cazare şi transport, dar îngreunând anchetele procurorilor asupra corupţiei şi conflictului de interese.

Jurnaliştii britanici apreciază în acelaşi comentariu că România va fi monitorizată în continuare în cadrul Uniunii şi remarcă faptul că europenii au ţinut România la distanţă de spaţiul Schengen.

„La şase ani de la aderarea la UE, România a înregistrat progrese limitate în reformarea economiei dominate de stat şi în lupta împotriva corupţiei extrem de răspândite”, au concluzionat jurnaliştii.

Urmăriți B1TV.ro și pe