Protestatarii au mers la reședința prezidențială din Minsk. Lukașenko ar fi fugit cu elicopterul / La sosire, liderul autoritar al Belarusului era înarmat (VIDEO)

Protestatarii au mers la reședința prezidențială din Minsk. Lukașenko ar fi fugit cu elicopterul / La sosire, liderul autoritar al Belarusului era înarmat (VIDEO)
Sursa Foto: www.vrancea24.ro

UPDATE, 24 august, ora 20.45 // Mulțimea uriașă de oameni s-a îndreptat către Palatul Independenței din Minsk, reședința prezidențială belarusă. Deși cea mai mare parte a protestatarilor a păstrat distanța, un grup ceva mai mic s-a apropiat de clădire, susține un martor pentruReuters.

Un elicopter a fost văzut cum părăsea reședința prezidențială, în timp ce protestatarii se înghesuiau la sol, iar câțiva dintre ei au început să scandeze „lașule”, în ceea ce a părutsă fie o referire la Lukașenko. După o vreme, majoritatea protestatarilor au pornit în marș înapoi spre centrul orașului.

Imagini cu Lukașenko în elicopter, survolând deasupra Minskului

Evenimentul a constituit o premieră, în condițiile în care a fost pentru prima oară de la izbucnirea manifestațiilor anti-regim din această lună când protestatarii s-au apropiat de porțile clădirii. În orice caz, imobilul era înconjurat de forțe de ordine înarmate.

Imagini cu Lukașenko înarmat, la sosirea la Palatul Independenței

Știrea inițială // Peste 100.000 de oameniprotesteazăla Minsk duminică, 23 august, pentru a denunța realegerea președintelui Alexandr Lukasenko, care se confruntăde douăsăptămâni cu o mișcare uriașăde contestare, transmite agenția de presă AFP.

Oamenii au ieșit în stradă pentru susţinerea guvernatorului provinciei cu acelaşi nume din extremul orient al Rusiei.

Mulțimeareunită în Cu drapele alb si rosu, culorile contestarii, multimea reunita in Piata Independentei si pe strazile din jur a reluat in cor slogane precum ”Libertate!”.

Mass-media si conturile de mesagerie Telegram apropiate de opozitie au indicat mai mult de 100.000 de protestatari in capitala pentru a doua duminica consecutiv.

”Sunt 100-200 de mii de persoane în Piața Independenței din Minsk”

Sute de mii de oameni protestează în Belarus

Cea mai mare manifestație.Ruşii au ieșit din nou în stradă ca să-l susțină pe guvernatorul regiunii Habarovsk, arestat ca suspect de crimă

Protestele continuă în Belarus. Între 100.000 și 200.000de persoane s-au strâns duminică pentru a manifesta pe străzile oraşului Habarovsk din estul Rusiei,pentru al şaptelea weekend consecutiv de proteste, după ce guvernatorul regiunii, Serghei Furgal, a fost arestat casuspect de crimă, la începutul lui iulie, transmite agenția de știri Reuters.

La mai bine dedouăsăptămâni de proteste, manifestul ar trebui sădovedeascăcăopoziția poate să-i impunălui Lukașenko o luptăde duratăcu scopul de a-l forța sănegocieze plecarea sa.

Alexandr Lukasenko a amenințat cu represalii fațăde greviști sub formăde concedieri sau de închiderea uzinelor. Aceastătacticăpare săfuncționeze, numărul de participări din uzinele de stat, piloni ai sistemului economico-social din Belarus, a scăzut săptămâna aceasta.

Președintele rus a declarat căa înlocuit și membrii demisionari din redacțiile de stat cu jurnaliști veniți din Rusia.

În ciuda relațiilor tensionate din ultimele luni, Moscova și-a anunțat susținerea pentru Alexandr Lukasenko și a avertizat cu privire la orice fel de amestec occidental. Uniunea Europeana (UE) a anunțat căva sancționa puterea din Belarus.

Ultima oră
12:42 - Olimpia Melinte vorbește deschis, pentru prima dată, despre traumele copilăriei: „Mama a aplicat multe dintre ideile bunicilor mei”
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)