Rezultat neașteptat la primele alegeri locale din Rusia de la începutul invaziei din Ucraina

Rezultat neașteptat la primele alegeri locale din Rusia de la începutul invaziei din Ucraina

Candidaţii susţinuţi de Kremlin au obţinut victoria la primele alegeri locale din Rusia de la începutul invaziei din Ucraina, relatează agențiile DPA și TASS, citate de Agerpres.

Au fost chemaţi la vot, de vineri până duminică, alegători din peste 80 de regiuni ruse.

Rusia – Rezultatele primelor alegeri de la invadarea Ucrainei

Se pare că toţi cei 14 guvernatori în exerciţiu care candidau pentru un nou mandat şi-au menţinut posturile, iar partidul Rusia Unită şi-a păstrat majoritatea în aproape toate legislativele regionale şi locale, potrivit sursei citate.

Kremlinul a transmis că liderul rus a votat electronic din biroul său sâmbătă dimineața.

Cum s-a furat la alegerile de duminica din Rusia

Numeroase semne de fraudă au fost dezvăluite de observatori independenţi ai organizaţiei Golos, însă autorităţile ruse au raportat că nu au fost înregistrate încălcări majore ale regulilor electorale.


Totodată, înainte de scrutin, militanţi ai opoziţiei s-au plâns că nu li s-a permis participarea la cursă unor candidaţi care au luat poziţie împotriva războiului Rusiei din Ucraina.

Rezultat neașteptat la alegerile din Buriatia

Liderul republicii siberiene Buriatia, Aleksei Tsidenov, a obținut cel mai bun rezultat dintre guvernatori, cu 86,23%, iar cel mai modest, din punctul de vedere al Kremlinului, a fost realizat de Aleksandr Brecealov, guvernatorul republicii Udmurtia, pe Volga, cu 64,38% din voturi.

Rezultatul obținut de Aleksei Tsidenov reprezintă o surpriză în contextul în care soldații trimiși în Ucraina din această regiune au înregistrat printre cele mai ridicate rate ale mortalității în timpul luptelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe