Ritual barbar într-un stat african: Tinerele ajunse la pubertate trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit pentru "a se curăța"

Ritual barbar într-un stat african: Tinerele ajunse la pubertate trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit pentru "a se curăța"
Foto: bbc.com

În unele regiuni sudice din Malawi, tradiția spune că atunci când ajung la pubertate, fetele trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit, cunoscut sub numele de "hienă". Actual este considerat a fi un ritual de "curățare".

Povestea unuia dintre bărbații care au rolul de "hienă" a fost documentată de jurnaliștii de la BBC și a ingrozit lumea scrie Adevarul.

Eric Aniva, cunoscut sub numele de "hienă", poartă titlul tradițional dat unui om angajat de comunitățile din mai multe părți îndepărtate din sudul Malawi, pentru a oferi ceea ce ei numesc "curățare sexuală". Dacă un om moare soția sa trebuie să se culce cu Aniva, înainte să îl îngroape. În cazul în care o femeie are un avort, este din nou necesară curățarea sexuală.

Cel mai şocant este că fetele, dupa prima lor menstruatie, sunt obligate să facă sex pentru a marca trecerea lor de la copilărie la feminitate. În cazul în care acestea refuză, se crede că boala sau alte nenorociri fatale, s-ar putea abate asupra familiilor lor.

Conform obiceiului, sexul cu „hiena” nu trebuie să se facă în mod protejat. Bătrânii spun că o hienă este o „persoană aleasă” şi nu poate fi infectat cu HIV / SIDA.

Aniva are în jur 40 de ani (nu-şi cunoaşte cu exactitate vârsta) şi are în prezent două soţii, conştiente de munca lui. El pretinde că s-a culcat cu 104 de femei şi fete – deşi, de mult nu le mai ţine socoteala. Bărbatul are cinci copii, de a căror existenţă ştie, dar nu poate preciza câte dintre femeile şi fetele pe care le-a suspus ritualului au rămas gravide.

Toţi cei implicaţi în aceste ritualuri sunt conştienţi de faptul că aceste obiceiuri sunt condamnate de către cei din afara comunităţii, nu doar de către biserică, ci de către ONG-uri şi Guvern, care au lansat o campanie împotriva aşa-numitelor "practici culturale dăunătoare".

Ultima oră
20:15 - OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie
20:05 - „Gen” în loc de „sex” în noile buletine. Pavel Popescu: Sper că e doar o gravă eroare / Resping asocierea poziției mele cu cea a AUR. E ca și cum l-am acuza pe Drulă că vorbește ca Hitler, pentru că vrea autostrăzi (VIDEO)
19:29 - Un bărbat a murit în trenul care circula de la Iași la București, în timp ce soția lui credea că doarme
19:28 - Stelian Ion: Desființarea SIIJ și repararea Legilor Justiției erau obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție respectau programul de guvernare. Îl rog pe președintele Iohannis să se implice în depășirea acestui blocaj
19:10 - România, demers la NATO ca urmare a atacului asupra vasului „Mercer Street”
18:52 - Valeriu Gheorghiță: 90% din secvențierile efectuate săptămâna trecută au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Dacă ritmul de vaccinare nu se schimbă, vom deconta cu toții
18:46 - Google va interzice accesul la serviciile sale pentru anumite variante de Android. Ce posesori de smartphone vor fi afectați direct de noua decizie
18:15 - Un bărbat, cercetat pentru tâlhărie, a fugit în vacanță la Mamaia. Pe litoral a făcut un gest care l-a dat imediat de gol
18:14 - Încă 10.831 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Ultimele date privind campania de imunizare
17:57 - Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”