Robert Negoiță: Chiar dacă există această teamă de acestă pandemiei, interesul oamenilor este destul de ridicat pentru alegerile locale (VIDEO)

Robert Negoiță: Chiar dacă există această teamă de acestă pandemiei, interesul oamenilor este destul de ridicat pentru alegerile locale (VIDEO)

Robert Negoiță, candidatul pentru încă un mandat la Primăria Sectorului 3, din partea PartiduluiAlianţaPro Bucureşti 2020, a comentat sondajul realizat de Novel Reserch, care îl plasează în competiția elecoralăpe Nicușor Dan la doar două puncte procentuale înaintea Gabrielei Firea. Potrivit declarațiilor făcute de acesta în studiol B1 TV, românii sunt interesați de alegerile locale și vor ieși la vot în număr mare, duminică.

„Din ce am simțit eu, chiar dacă există această teamă de acestă pandemiei, interesul oamenilor este destul de ridicat pentru alegerile locale. Când discutăm despre comunitatea nostră, locul de joacă creșă grădiniță școală, spatii verzi, de reabilitare termică, oamenii sunt interesați.

Cred în acest sondaj și în această participare de 50 % pentru că oamenii sunt interesați, conștientizează importanța administrației locale.

O prezență mai mare la vot să o legitimitate mai bună. Cred că este o dovadă de implicare socială. Un cetățean responsabil merge la vot este interesat cine candidează, face evaluare decide pe cine susține și merg la vot. Este un drept pe care noi românii l-am câștigat cu greu„, a spus candidatul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sondaj Novel Research: Nicușor Dan conduce la mică diferență de Gabriela Firea

Potrivit celui mai recent sondaj Novel Research, dat publicității cu doar trei zile înainte de alegerile locale, Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, are 42%.

Principala sa contracandidată, actualul edil Gabriela Firea, are 40%.

În spatele lor, la mare diferență, este candidatul PMP Traian Băsescu (9%).

9% dintre respondenți au spus că ar pune ștampila pe alt candidat.

55.6% s-au arătat foarte siguri că vor merge la vot, dar alți 9.5% au spus că sigur nu se vor prezenta la urne.

Sondajul Novel Research a fost realizat în perioada 23 – 24 septembrie, pe un eșantion de 840 de persoane. Marja de eroare este de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale.

Urmăriți B1TV.ro și pe