Roger Waters, acuzații grave pentru SUA: „Suntem cei mai răi dintre toți de cel puțin 10 ori. Ucidem mai mulți oameni. Ne amestecăm în mai multe alegeri”

Roger Waters, acuzații grave pentru SUA: „Suntem cei mai răi dintre toți de cel puțin 10 ori. Ucidem mai mulți oameni. Ne amestecăm în mai multe alegeri”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Daniel DeSlover

Roger Waters, co-fondator al trupei Pink Floyd, a lansat mai multe acuzații la adresa SUA, într-un interviu pentru RollingStone, și susține că o media conformistă ne hrănește cu ideea că Rusia și China sunt malefice și că americanii, prin contrast, sunt buni.

Roger Waters, co-fondator al trupei Pink Floyd, acuzații grave pentru SUA

„Bineînțeles, noi – când spun noi, vorbesc acum ca plătitor de taxe în Statele Unite – nu suntem (buni, n.r.). Suntem cei mai răi dintre toți la un ordin de cel puțin 10 ori. Ucidem mai mulți oameni. Ne amestecăm în mai multe alegeri ale oamenilor. Noi, imperiul american, face (sic!) toate grozăviile astea”, spune artistul.

Reporterul RollingStone i-a spus că astfel de declarații ar putea să nu sune atât de bine pentru un ucrainean, mai ales având în vedere tot mai multele dovezi despre crime de război.

„Ați văzut asta în ceea ce tocmai v-am descris ca propagandă occidentală. Este exact inversul în a spune propagandă rusă; rușii s-au amestecat în alegerile noastre; rușii au făcut asta. Sunt numai minciuni, minciuni, minciuni, minciuni”, a fost replica lui Roger Waters.

În replică, reporterul i-a explicat că nu a văzut lucrurile numai prin prisma presei centrale, ci are prieteni în Ucraina sau prieteni care au mers acolo ca jurnaliști, ba chiar și prieteni printre jurnaliștii ucraineni, astfel că se bazează pe mărturiile unor oameni care au văzut lucrurile cu proprii lor ochi.

Explicația nu prea l-a convins pe Roger Waters.

„Poate…”, a afirmat el. „Nu uitați, sunt pe o listă a morții (kill list, n.r.) care este susținută de guvernul ucrainean. Sunt pe nenorocita de listă, iar ei au ucis oameni recent… dar când ei te ucid, scriu `lichidat` peste poza ta. Ei bine, eu sunt una dintre nenorocitele alea de poze”, susține Roger Waters.

Urmăriți B1TV.ro și pe