Roman Abramovici, sancționat de Marea Britanie după două săptămâni de presiuni ale societății civile. Cazul s-a repetat și la alți șase oligarhi ruși

Roman Abramovici, sancționat de Marea Britanie după două săptămâni de presiuni ale societății civile. Cazul s-a repetat și la alți șase oligarhi ruși
Foto: Hepta.ro

Roman Abromivici, dar și alți șase oligarhi ruși au fost sancționați de Marea Britanie abia după două săptămâni de presiuni ale societății civile.

Joi, guvernul Marii Britanii a înghețat activele deținute de șapte oligarhi ruși, printre aceștia fiind și Roman Abramovici, patronul de la Chelsea FC. 

Roman Abramovici și alți șase oligarhi ruși, sancționați după 2 săptămâni de Marea Britanie

În contextul invaziei Rusie în Ucraina, SUA și UE, dar și alte state au dispus o serie de sancțiuni Federației Rusiei și oligarhilor care dețineau active pe teritoriul țărilor străine.

Marea Britanie a decis sancționarea lui Roman Abramovici și a altor șase oligarhi ruși abia după două săptămâni de presiuni ale societății civile.

Printre aceștia se numără Igor Secin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev, informează CNN. Totuși, lui Abramovici i s-a permis să continue activitățile legate de clubul de fotbal Chelsea FC, pe care el îl controlează de aproape două decenii. Decizia de sancționare a venit după două săptămâni de presiuni ale societății civile.

Abramovici a primit interdicție în Marea Britanie

Potrivit The Sun, este puțin probabil ca miliardarului de 55 de ani să i se mai permită vreodată să locuiască pe teritoriul Marii Britanii. Oficialii responsabili de imigrare au primit ordine de a restricționa accesul lui Abramovici în țară.

Acesta deține un conac în valoare de 125 de milioane de lire sterline lângă Palatul Kensington. Cazul său a fost preluat de „Unitatea de cazuri speciale” a Ministerului de Interne.

Abramovici a fost numit unul dintre cei 35 de oligarhi, identificați de liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, drept „factorii cheie” ai „cleptocrației” conduse de Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe