România, amenințată cu suspendarea din Uniunea Europeană din cauza derapajelor de pe scena politică

România, amenințată cu suspendarea din Uniunea Europeană din cauza derapajelor de pe scena politică
România este ameninţată cu suspendarea din Uniunea Europeană. Liderul eurodeputaţilor creştin-democraţi germani va iniţia procedura de suspendare a României din Consiliul European pentru „lipsa standardelor...

România este ameninţată cu suspendarea din Uniunea Europeană. Liderul eurodeputaţilor creştin-democraţi germani va iniţia procedura de suspendare a României din Consiliul European pentru „lipsa standardelor minime funcţionării statului de drept.”

Eurodeputatul Markus Ferber, preşedinte al delegaţiei Germaniei din Parlamentul European, bun cunoscător al scenei politice româneşti, a declarat, în exclusivitate, pentru „Adevărul” , că va iniţia demersurile pentru o sancţiune fără precedent împotriva României din cauza pericolelor care ameninţă statul de drept.

Acesta a anunţat că este extrem de îngrijorat în privinţa situaţiei din România şi e de părere că ce se întâmplă acum pe scena politică românească este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene.

„Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European, pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept”, a declarat Ferber.

Liderii USL au demarată miercuri procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Primul pas are loc joi dimineaţă, la ora 10:00, când solicitarea USL de suspendare a preşedintelui, depusă miercuri la Birourile Permanente ale Camerelor, va fi citită într-o sesiune extraordinară în Parlament.

Dezbaterea şi votul final ar urma să aibă loc vineri, într-o nouă şedinţă extraordinară.

Vezi AICI mai multe detalii despre suspendarea președintelui.