Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)

Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)
Foto:romania2019.eu

Foodwatch, o importantă asociație franceză de protecţie a consumatorului, a criticat suportul financiar acordat preşedinţiei române a Consiliului UE de către Coca-Cola. Karine Jacquemart, șefa ONG-ului, chiar a vorbit despre existența unui conflict de interese, notează francetvinfo.fr.

Un parteneriat extrem de vizibil între marca de răcoritoare și președinția română, notează France 2: Pe 31 ianuarie, cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor de Externe organizată la București, jurnaliștii au fost primiți cu sticle de Cola gratis, stațiile de reîncărcare a telefoanelor mobile erau roșii, culoarea mărcii, la fel și fotoliile.

”Când ești partener oficial, când în toate întâlnirile politice găsim fotolii Coca Cola, băuturi Coca Cola și, în plus, se pare o contribuție financiară, e evident că există o influență indirectă și e evident că ăsta nu e sub nicio formă un cadru politic de care avem nevoie pentru a proteja drepturile cetățenilor”, a susținut Karine Jacquemart.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: France 2 /Paul Cozighian – Youtube

Alți sponsori sunt Mercedes, Renault și DIGI. Aceștia au plătit fiecare câte 40.000 de euro.

Sursa mai notează că, totuși, aceasta este o practică în rândul statelor care ajung să dețină președinția rotativă a Consiliului UE. Obiceiul este, însă, criticat de unii europarlamentari.

”Să ceri firmelor private să-ți sponsorizeze evenimentele te pune într-o poziție de cerșetor, ceea ce nu face decât să sporească puterea lobby-ului multinaționalelor”, a declarat Philippe Lamberts, deputat ecologist european.

Autoritățile române au transmis, însă, că astfel de contracte nu au nicio influență asupra activităților despășurate.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut