România exportă carburanți către statele bogate în petrol din Golful Persic

România exportă carburanți către statele bogate în petrol din Golful Persic
Foto: economica.net

Benzina românească este exportat către țări precum care au rezerve importante de petrol precum Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite, conform datelor Departamentului pentru Comerț Exterior din cadrul Ministerului Economiei.

Alte state din Orientul Mijlociu importă din România grâu, oi, vaci, autoturisme şi componente auto. De asemenea, blindate și tancuri produse în România sunt exportate în Israel, scrie adevarul.ro.

Datele pe anul 2015 arată că ţara noastră are excedente comerciale cu foarte multe state din Orientul Apropiat şi Magreb. Astfel, ţara noastră exportă mai mult decât importă pe relaţiile: Egipt (excedent de 635,3 milioane de euro), Algeria (410,7 milioane de euro), Arabia Saudită (363,9 milioane de euro), Liban (341,4 milioane de euro), Maroc (252,8 milioane de euro) şi Iordania (248,4 milioane de euro).

Cele mai mari exporturi în statele arabe le face România în Egipt (708 milioane de euro), urmat de Algeria (411 milioane de euro), Maroc (381 de milioane de euro), Arabia Saudită (375 de milioane de euro), Liban (313 milioane de euro) şi Emiratele Arabe Unite (277 de milioane de euro).