Rusia a efectuat noi raiduri aeriene împotriva reţelei Al-Qaida şi rebelilor islamişti din Siria

Rusia a efectuat noi raiduri aeriene împotriva reţelei Al-Qaida şi rebelilor islamişti din Siria
Foto: profile.ameba.jp

Aviația rusă a efectuat noi raiduri aeriene asupra obiectivelor rețelei teroriste Al-Qaida şi ale rebelilor islamiști, din Siria, în proviciile Idleb și Hama, situate în nord-vestul și centrul țării, relatează AFP, citând o sursă siriană din domeniul securității.

„Patru avioane ruse de război au vizat baze ale Jaish al-Fatah (Armata Cuceririi), la Jisr al-Shughur şi la Jabal al-Jawiya (în provincia Idleb), şi au bombardat de asemenea poziţii ale grupărilor armate, baze şi depozite de arme din Hawach, în provincia Hama”, a precizat sursa citată, potrivit Mediafax.

Primele raiduri aeriene ale Rusiei au fost lansate, miercuri, acesta fiind primul său angajament militar în străinătate după patru ani. În urma loviturilor, cel puțin 36 de civili au murit.

Pe de altă parte, Statele Unite și aliații săi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că aviația rusă ar bombarda de fapt rebelii susținuți de Occident, care luptă împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad, sprijinit de Moscova pentru a rămâne la putere.