Rusia a fost acuzată de bombardarea altor obiective decât cele ale Statului Islamic: "Nu este adevărat. Ne sigurăm cu grijă că aceste ținte sunt precise"

Rusia a fost acuzată de bombardarea altor obiective decât cele ale Statului Islamic: "Nu este adevărat. Ne sigurăm cu grijă că aceste ținte sunt precise"
foto: medium.com

Rusia a fost acuzată că avioanele sale  au bombardat alte ținte decat cele ale Statului Islamic în Siria, iar ministrul de Externe, Serghei Lavrov a spus că nu se cunosc informații în legătură cu existența unor victime civile. Pe de altă parte, Ministrul Apărării a prezentat publicității imagini din timpul acțiunii, informează mediafax.

„Au început discuţii potrivit cărora au fost răniţi civili în bombardamente. Nu avem astfel de date. Ne asigurăm, cu grijă, că aceste ţinte sunt precise”, a comentat Lavrov.

Deși Rusia a declarat că singurul obiectiv este acela de a lupta împotriva Statului Islamic, aliaţii lor şi-au exprimat îngrijorarea că Moscova îi bombardează de fapt de rebelii susţinuţi de Occident, care luptă împotriva lui al-Assad.

Secretarul SUA al Apărării, Ashton Carter, a precizat în cursul zilei de miercuri că reprezentanții Moscovei “toarnă gaz pe foc”, însă cei din urmă au solicitat conducerii americane dovezi care să dovedească acizațiile aduse.

Ministrul rus a oferit publicării mai multe filmulețe în care avioanele țării sale bombardează obiectivele grupului Stat Islamic și nicidecum alte ținte, așa cum au fost acuzați, titrează sursa citată.

Rusia a pornit miercuri atacuri aeriene în Siria, asta dupa patru decenii în care nu s-a mai implicat. Toata acțiunea se datorează suținerii președintelui sirian Bashar Al-Assad pentru a rămâne la conducere.

Vladimir Putin a susținut în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului rus că lupta contra teroriștilor va avea succes doar dacă se va face pe teritoriile deja ocupate de ei ”fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră”. (detalii AICI)