Rusia a lansat cu succes o nouă rachetă intercontinentală

Rusia a lansat cu succes o nouă rachetă intercontinentală
Rusia a lansat cu succes o nouă rachetă intercontinentală de la baza din Pleseţk, din nordul ţării, informează agenția Interfax, citată de Kiev Post. ”A fost cel de-al doilea test pentru noua rachetă” a...

Rusia a lansat cu succes o nouă rachetă intercontinentală de la baza din Pleseţk, din nordul ţării, informează agenția Interfax, citată de Kiev Post.

”A fost cel de-al doilea test pentru noua rachetă” a precizat un oficial ucrainean.

Primul test, efectuat în septembrie 2011, a eșuat, racheta lansată prăbușindu-se la circa 10 kilometri distanță de locul de lansare.

Colonelul Vadim Koval, din cadrul Ministerului Apărării, a precizat că lansarea a fost efectuată utilizând un dispozitiv mobil, iar la lansarea au participat reprezentanți ai mai multor unități din cadrul ministerului.

„Ogiva testată a atins ţinta de la poligonul Kura” din Kamceatka, o peninsulă din Extremul Orient rus, a adăugat Koval.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu