Rusia acuză Ucraina de atacarea cu drone a două baze militare

Rusia acuză Ucraina de atacarea cu drone a două baze militare
Dronă Bayraktar. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Două baze aeriene ruseşti au fost atacate cu drone lansate de armata ucraineană. Acestea sunt localizate la sute de kilometri de graniţa cu Ucraina, iar atacurile au cauzat moartea a trei militari ruşi şi avarierea a două avioane ale armatei ruse, informează Ministerul rus al Apărării, conform agenţiilor AFP şi Reuters.

În dimineața zilei de luni, ”regimul de la Kiev, cu obiectivul de a face inutilizabile avioanele forţelor noastre strategice, a încercat să efectueze atacuri cu drone de concepţie sovietică asupra bazei aeriene Diaghilevo în regiunea Riazan şi a bazei Engels din regiunea Saratov”, apare în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Dronele au fost interceptate

Apărarea antiaeriană a Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei a interceptat aceste drone ucrainene zburând la joasă altitudine (…) Trei militari ruşi au fost ucişi, iar alţi patru au fost răniţi în atac”, este specificat în comunicat, potrivit ziare.com.

”În urma căderii şi exploziei dronelor pe aerodromurile ruseşti, două avioane au fost uşor avariate”, detaliază ministerul rus.

Agenţia rusă de presă RIA a mai scris anterior că trei persoane au decedat şi şase au fost rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat la baza aeriană de la Riazan (185 km sud-est de Moscova).

Urmăriți B1TV.ro și pe