Rusia, mesaj amenințător la ONU: Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău

Rusia, mesaj amenințător la ONU: Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău
Foto: Captură Youtube

Scandalul internațional declanșat după otrăvirea, pe teritoriul britanic, a fostului spion rus Serghei Skripal capătă proporții. Marea Britanie acuză Rusia că se află în spatele operațiunii. În replică, Moscova a transmis că Londra inventează acuze pentru a o discredita pe plan internațional.

“Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău”, a avertizat Vasily Nebenzya, ambasadorul rus la ONU, la o şedinţă a Consiliului de Securitate pe această temă, informează The Independent.

Oficialul rus a mai susținut că, cel mai probabil, atacul chimic este opera serviciilor secrete ale unei alte ţări.

“Nu puteaţi să inventaţi o poveste mai bună? Autorităţile britanice au decis repede că insinuările lor lipsite de dovezi nu vor avea costuri. Credeţi-mă, prieteni, această poveste şi această anchetă nu sunt nici pe departe încheiate”, a mai declarat Vasily Nebenzya.

El a mai acuzat Marea Britanie că duce un război de propagandă împotriva Rusiei.

A mai punctat, totodată, că neurotoxina folosită, deşi are nume rusesc, este produsă şi în alte ţări.

Rusia a cerut să participe la anchetă, dar a fost refuzată. Ambasadorul britanic la ONU a susținut că asta ar echivala cu a lăsa un piroman să cerceteze izbucnirea unui incendiu.

“Dacă veţi refuza, vom considera asta o încercare a Marii Britanii de a ascunde adevărul”, a fost răspunsul ambasadorului rus.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort