Rusia, mesaj amenințător la ONU: Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău

Rusia, mesaj amenințător la ONU: Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău
Foto: Captură Youtube

Scandalul internațional declanșat după otrăvirea, pe teritoriul britanic, a fostului spion rus Serghei Skripal capătă proporții. Marea Britanie acuză Rusia că se află în spatele operațiunii. În replică, Moscova a transmis că Londra inventează acuze pentru a o discredita pe plan internațional.

“Vă jucaţi cu focul şi o să vă pară rău”, a avertizat Vasily Nebenzya, ambasadorul rus la ONU, la o şedinţă a Consiliului de Securitate pe această temă, informează The Independent.

Oficialul rus a mai susținut că, cel mai probabil, atacul chimic este opera serviciilor secrete ale unei alte ţări.

“Nu puteaţi să inventaţi o poveste mai bună? Autorităţile britanice au decis repede că insinuările lor lipsite de dovezi nu vor avea costuri. Credeţi-mă, prieteni, această poveste şi această anchetă nu sunt nici pe departe încheiate”, a mai declarat Vasily Nebenzya.

El a mai acuzat Marea Britanie că duce un război de propagandă împotriva Rusiei.

A mai punctat, totodată, că neurotoxina folosită, deşi are nume rusesc, este produsă şi în alte ţări.

Rusia a cerut să participe la anchetă, dar a fost refuzată. Ambasadorul britanic la ONU a susținut că asta ar echivala cu a lăsa un piroman să cerceteze izbucnirea unui incendiu.

“Dacă veţi refuza, vom considera asta o încercare a Marii Britanii de a ascunde adevărul”, a fost răspunsul ambasadorului rus.

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)