Acuzaţii dure la adresa Rusiei: Acestea nu sunt acţiunile unei mari puteri, ci acţiunile unui stat paria

Acuzaţii dure la adresa Rusiei: Acestea nu sunt acţiunile unei mari puteri, ci acţiunile unui stat paria

Gavin Williamson, ministrul apărării din Marea Britanie, a numit Rusia „un stat paria”, în urma acuzaţiei că serviciul militar de informaţiirus, GRU, a întreprins mai multe atacuri cibernetice în întreaga lume, potrivit dpa. „Acestea nu sunt acţiunile unei mari puteri, ci acţiunile unui stat paria”, a declarat joi Williamson la Bruxelles, unde participă la o reuniune ministerială a NATO.

La fel, ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a învinuit Rusia spunând că: „Aceste atacuri cibernetice nu servesc niciunui interes legitim de securitate naţională, având în schimb un impact asupra capacităţii oamenilor din întreaga lume de a-şi trăi viaţa cotidiană fără interferenţe”.

Ministerul Afacerilor Externe a respins toate aceste acuzaţii. Astfel, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova a explicat că „Totul este amestecat: GRU, spioni cibernetici, hackeri de la Kremlin, WADA. Este un amestec de parfum al naibii. Imaginaţia colegilor noştri din Marea Britanie nu are limite. Cine a inventat toate astea?”, a spus Zaharova.

Cel mai probabilaceste acuzaţii ale Marii Britanii la adresa Rusiei vor înrăutăţi relaţiileîntre cele două state, mai ales în contextul în care Kremlinul este acuzat că acomandat otrăvirea unuifost agent dublu şi afiiceisale, în oraşul Salisbury, în luna martie.