”Hristos a Înviat” e ştire falsă sau adevăr? – Întrebarea pusă de jurnaliştii ruşi parlamentarilor care au votat pentru îngrădirea și mai mult a libertății presei

''Hristos a Înviat'' e ştire falsă sau adevăr? - Întrebarea pusă de jurnaliştii ruşi parlamentarilor care au votat pentru îngrădirea și mai mult a libertății presei
Foto: Hepta - Sergey Guneev

Duma de Stat a votat o lege care prevede amenzi chiar și de 1,5 milioane de ruble, adică circa 23.000 de euro, pentru difuzarea cu premeditare de ”știri false” în media și pe rețelele sociale. Legea urmează să ajungă pe masa președintelui Vladimir Putin, pentru promulgare.

Drept reacție, publicaţia online rusă TochkaNews i-a solicitat președintelui Dumei, Veaceslav Volodin, lămuriri despre cum ar trebui jurnaliștii ruși să acopere subiectul sărbătorii de Paște. Mai precis, ei vor să afle dacă titlurile cu sintagma „Hristos a Înviat” vor fi considerate fake news şi le-au cerut deputaţilor să demonstreze cu probe învierea lui Hristos, informează deschide.md.

”Vă rugăm să ne răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Cum să scriem ştiri la tema Paştelui: „Hristos a înviat!” – va fi o ştire falsă sau nu?
2. Din punctul dumneavoastră de vedere, învierea lui Hristos este un fals sau o realitate?
3. Ce amenzi vor primi mass-media pentru acoperirea fără scrupule a acestei sărbători fake în Rusia sau totuşi aceasta e reală?
4. Dumneavoastră veţi putea să demonstraţi învierea lui Hristos ca faptă împlinită sau totuşi acesta este un fals, şi cum consideraţi că ar trebui să acoperim acest eveniment în mass-media?” – acestea sunt întrebările trimise lui Veaceslav Volodin.

Ultima oră
22:02 - Marcel Ciolacu: La Sectorul 1 a fost fraudă, așteptăm decizia magistraților. În timpul acesta se strâng semnăturile, bucureștenii să se implice dacă sunt cu adevărat nemulțumiți că îi mușcă șobolanii pe stradă
21:53 - Tragedie la Marea Neagră: Un tânăr s-a înecat în zona plajei Endless Beach
21:30 - Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni
21:27 - SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19
21:16 - DSP Iași a sesizat autorităţile cu privire la zeci de cazuri de adeverinţe false de vaccinare
20:59 - Incident tragic în Ucraina: Un avion s-a prăbușit peste o casă și au murit patru persoane (VIDEO)
20:55 - Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)