Rusia: Nu există mandat ONU pentru intervenții militare terestre în Libia și nici pentru schimbarea lui Gaddafi

Rusia: Nu există mandat ONU pentru intervenții militare terestre în Libia și nici pentru schimbarea lui Gaddafi
Ministrul de externe rus, Sergey Lavrov, a declarat că rezoluția 1973 a Consiliului de Securitate al ONU nu oferă mandat NATO pentru o intervenție militară terestră și că nici nu ar trebui urmărită o schimbare...

Ministrul de externe rus, Sergey Lavrov, a declarat că rezoluția 1973 a Consiliului de Securitate al ONU nu oferă mandat NATO pentru o intervenție militară terestră și că nici nu ar trebui urmărită o schimbare de regim în Libia. Declarația a fost făcută, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată după o întâlnire Rusia-NATO de la Berlin.

Lavrov și-a exprimat îngrijorarea în privința unei posibile depășiri ale mandatului ONU de către Alianța Nord Atlantică.

“Astăzi asistăm la acțiuni ce depășesc în unele cazuri limitele trasate de Consiliul de Securitate al ONU”, a spus el. “Există discuții că Rezoluția 1973 poate justifica operațiuni terestre. În orice caz, rezoluția nu menționează astfel de acțiuni. Consiliul de Securitate nu a autorizat astfel de acțiuni”, a mai declarat ministrul rus.

Lavrov a adăugat că NATO ar trebui să se abțină de la încercări de a „schimba regimul” liderului libian Muammar Gaddafi.

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome