100 de ruşi au dansat VALS pe un lac îngheţat ca PROTEST faţă de alegerile prezidenţiale (VIDEO)

100 de ruşi au dansat VALS pe un lac îngheţat ca PROTEST faţă de alegerile prezidenţiale (VIDEO)

Circa 100 de activişti au dansat vals pe un lac îngheţat din Ekaterinburg, al patrulea oraş ca mărime din Rusia, înainte de scrutinul prezidenţial de săptămâna trecută, pentru a-şi asigura concetăţenii că există viaţă dincolo de alegeri, informează publicaţia The Moscow Times.

Un număr record de 56,2 milioane de alegători ruşi i-au asigurat lui Vladimir Putin cel de-al patrulea mandat pe 18 martie, prelungindu-i presedinţia până în 2024 pe fondul tensiunilor diplomatice cu Europa şi Statele Unite.

Un artist din Ekaterinburg, poreclit „Slava Ptrk”, a marcat ziua alegerilor distribuind un videoclip în care se pot vedea 50 de cupluri dansând pe un lac îngheţat pe melodia „Furtună de zăpadă” a compozitorului Georgy Sviridov.

„La un moment dat cuplurile se opresc, partenerii fac câţiva paşi înapoi, iar mesajul ‘la dracu, dansăm’ poate fi văzut de sus „, a scris Ptrk în descrierea videoclipului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)